Necessitem urgentment unes bones polítiques d'immigració

La preocupació per la falta de polítiques efectives per garantir la integració dels immigrants és un dels punts en què incideix el primer anuari de l'Associació Catalana de Sociologia (ACS), que pretén radiografiar la societat catalana. Sociòlegs i analistes han advertit que si no s'apliquen de manera urgent polítiques d'immigració que contribueixin a la cohesió social existeix el risc que, quan canviï el cicle econòmic expansionista, es facin crònics problemes que generaran conflictes greus. Cal aprofitar els anys de bonança fiscal per realitzar polítiques d'integració i cohesió social.
>> Continua llegint a avui.cat
>> Vídeo a laMalla.net

La formació Plataforma per Catalunya (PxC) es va presenta a Amposta darrera una imatge de partit moderat, però amb alguna relació amb l'ultradreta. Fa cinc anys es va presentar a Vic per crear una força política per combatre la immigració estrangera, amb el compromís de no utilitzar la violència. Aquestes municipals s'ha presenta a Amposta i ha rebut el recolzament de 200 vots interessats en controlar la immigració. Tinc que admetre que la societat no em deixa de sorprendre.

Per cert, no trobes preocupant que el PP hagi estat la força més votada arreu de l'estat?

2 comentarios:

  1. Anònim ha dit...:

    Jesús, al Vendrell Plataforma per Catalunya ha obtingut 4 regidors, que els dona la clau de govern.

    La cosa ha quedat així:
    CIU - 7
    PSC - 7
    PXC - 4
    PPC - 2
    ERC - 1

    Opcions?

    1.- CIU - PSC (14 reg.)
    2.- CIU o PSC - PXC (11 reg.)
    3.- Qualsevol altra opció minoritària.

    Però "vetar" (paraules de l'alcaldable socialista) l'entrada de PXC al consistori podria suposar una certa "martirització", quan el problema realment existeix. I no sé què passaria a les properes municipals (o inclús abans).

    Segueix així, company!

  1. Anònim ha dit...:

    El major pes dels partits que fan bandera del control de la immigració, aixi com un creixent sentiment de la societat de rebuig de la immigració no és res més que el fruit d'una mala gestió, o millor dit, una inxesistent actitut d'abordar el tema, per part dels governs. Si a això li sumem els discursos de pandereta d'alguns partits d'esquerres, on sembla que els immigrants tenen més drets que obligacions, la combinació d'elements propicis està donada.

    Amb politiques de papers per a tots, estan fent més mal que bé als immigrants, i acaben sent tant populistes els uns com els altres.

 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour