Com cada any, els periodistes protesten pels minuts exactes de les notícies polítiques en campanya en els mitjans públics

El Col·legi de Periodistes ha rebutjat, un cop més, el sistema de utilitzat un número de minuts exacte aplicat a la informació política en els mitjans públics durant les campanyes electorals en funció de la legitimitat social que tenen.
Aquest sistema afavoreix als partits grans i discrimina als petits, una cosa paregunda al recompte de regidors amb la regla d'Hondt.
Per altra banda el votant anònim està a favor, ja que diu que el criteri periodístic que utilitzen seria l'habitual: apareixeria qui fes la declaració més estripada i fora de to, qui fes la proposta més "alternativa", molt per davant de l'interès real de les propostes.

Coincideixo amb ell que els mitjans de comunicació tenen un criteri influït per les ajudes públiques, els patrocinadors i l'audiència. I de la mateixa forma que si fem unes jornades sobre TIC a Amposta, els de tv3 em diguen, no, es que este tipo de notícies no les posem, i en canvi, si hi ha una mort, per posar un exemple exagerat, enseguida vindrien.

2 comentarios:

  1. Unknown ha dit...:

    No estic d'acord amb aquest plantejament. Si els partits volen publicitat haurien de fer-se aquestes notícies en espais separats, igual que ja es fa amb els espais publicitaris gratuïts. Penso que si la informació de campanya es fa dins dels informatius ha de fer-se segons un criteri informatiu, no de partit. Si estem dient que els mitjans i els periodistes no són neutrals en informar diguem-ho clar -una altra cosa és que ho pensem-, perquè si no és així, no veig on està la desconfiança en la feina dels periodistes. Repeteixo, una altra cosa és que ho pensem però, afirmar-ho obertament és una altra cosa.

  1. Marc Ferreres ha dit...:

    No crec que els tiros vagin en este sentit, tot i que cap mitjà és neutral del tot i, n'hi ha, que tot el contrari a la neutralitat.

    Però, per dir un exemple, si han d'omplir 1 minut del PSC i 30 segons d'ERC i aquell dia el PSC no ha dit res interessant, hauran de fotre una tabarra per omplir el minut, mentre potser ERC ha dit algo nou o interessant. I viceversa.

    S'hauria de valorar per criteris periodístics i d'interés i no de minutatge.

 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour