El mes passat a Amposta trontollava la majoria absoluta de CiU i Esquerra podia ser la segona força més votada

Avui ha sortit la l’enquesta d’abril encarregada per LA VEU DE L’EBRE a Infortècnica. Sent molt caut, es pot dir que aquesta enquesta apunta el que ja apuntava la que va presentar Esquerra fa quatre anys:
  • * Tendència a la baixa de CiU que llavors va passar de 10 a 9 regidors, i ara passaria, a 7 regidors segons l'enquesta; i per tant, pèrdua de la majoria absoluta.
  • * PSC, al igual que fa quatre anys l'enquesta apunta un estancament en els 4 regidors.
  • * EA-ERC; al igual que fa quatre anys, creixement important. L'enquesta que va presentar aquesta formació fa quatre anys li donava un creixement de 2 regidors a 4-5, i va acabant sent fins a 4. Ara l'enquesta de la Veu de l'Ebre li'n dona només fins a 5 però pel que es va treballant des de dins de la formació s'està treballant per consolidar durant el mes de maig el 6 regidor i anar cap el 7. Per tant la tendència és a seguir creixent de manera important.
  • * ICV. Al igual que fa quatre anys es donava de 0-1 regidor, i va acabar sent 0. Per aconseguir 1 regidor caldria arribar a gairebé 500 vots, i això queda força lluny.

Però la millor enquesta serà la del dia de les eleccions.


2007 2003 increment
CiU 7 9 -22%
ERC 5 4 25%
PSC 4 4 0%
ICV 1 0 infinit



Aquesta informació cal agafar-ho en pinces, però sembla que a CiU li atorga 7 regidors (2 menys dels que té ara). Sembla clar [...] que els 2 regidors que podria perdre CiU anirien un per a ERC i un altre per a ICV.
Això no deixen de ser resultats de l’enquesta d’abril encarregada per LA VEU DE L’EBRE a Infortècnica

>>Continua llegint a la Veu de l'Ebre

S'ha de tenir en compte que les enquestes només apunten intencions però que per traduir-ho amb resultats concrets cal afinar perquè depenen molt de que la mostra estigui ben feta, del grau de desviació i un altre factor important és la "cuina"; és a dir, tenir en compte els resultats que s'han tret en altres eleccions, etc. Em pregunto com s'ho faran d'aquí uns anys quan tothom tindrà mòbil per poder telefonar a la gent.
 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour