Els joves tarragonins dediquen el 55% del seu salari a pagar la hipoteca

L'esforç dels joves de la nostra província d'entre 18 i 35 anys per a adquirir un pis de 100 metres quadrats construïts i 90 útils, ascendeix al més de la meitat del seu salari per la pujada de tipus d'interès, segons l'Observatori Jove de l'Habitatge corresponent al quart trimestre de 2006. El president del Consell de la Joventut d'Espanya, Mario Esteban, ha qualificat aquesta dada en roda de premsa "preocupant i molt greu", ja que el recomanable és que una persona jove dediqui el 30% dels seus ingressos a adquirir un habitatge, per ser el límit màxim d'endeutament assumible.

Pel que fa a la formació de llars joves de la província de Tarragona, l'esforç per a comprar un pis representa el 32% dels salaris de la parella. I és que malgrat la ralentització de la pujada del preu de l'habitatge lliure, que va pujar al estat un 9,1% en el quart trimestre de 2006, els tipus hipotecaris van créixer fins al 4,65%.
>>Continua llegint a elPais.com

Hi ha qui diu que les diverses solucions passen per ampliar els anys de les hipoteques o polítiques de lloguer. El nostre govern s'hauria d'implicar amb el tema, menos mal que a Amposta, la Generalitat disposa de la oficina de borsa jove d'habitatge. Des del Consell Comarcal del Montsià també hi ha un servei d'assessorament.
L'Associació Hipotecària Espanyola també ho comenta
Tinet Digital comenta que cada cop es demanen menys hipoteques
 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour