L'acte d'este cap de setmana li podem dir Woodstock Ebrenc?
El programa és molt interessant i tinc moltes ganes d'assistir al taller i a la xerrada del Marc Vidal, que dilluns va comparar la Catosfera en lo Woodstock català.
La cultura del ciment pintat de verd
Els espais verds públics són alguna cosa més que un reducte de tranquil·litat en l'atrafegada vida urbana. Així ho creu l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que recomana que les ciutats disposen, com a mínim, de deu a quinze metres quadrats d'àrees verdes per habitant. A més d'ajudar que respirem aire fresc i net (20 arbres reciclen el carboni de 100 quilòmetres recorreguts per un automòbil), les zones verdes constitueixen llocs d'esbargiment i d'oci, espais propicis per a fomentar les relacions socials.
>> Continua llegint a consumer.es
La cuina vol ensenyar com recicla
Pos bueno, fem una crida al lector del bloc per proposar idees. Bàsicament necessitem ajuda pels guió literari, però fins i tot es pot definir alguna escena o acció, o si algú s'anima també es pot participar de convidat o en la gravació. No se si has vist el segon episodi de l'anúnci on posen talls i fotos de la participació de la gent.
S'ha pensat fer un vídeo de uns 2 minutets (quasi no hi ha temps de res). L'argument que s'ha pensat fer és ensenyar els 4 pobals de casa (papers, plàstics, orgànica i rebuig) i ensenyar les 2 bosses (vidre i piles):
- Com fèiem al final de l'any passat, anteriors als dos últims capítols, es pot fer un plano curt, sense taula, on estic dret i faig tota la explicació de cop.
- Seguint la veu, anar intercalant els diferents pobals de casa.
Més o menys s'ha descartat, la opció de filmar els contenidors del carrer, per la feinada que suposa. Es necessita, bàsicament, alguna parida per cada pobal en paraules de la nostra terra.Com sempre es fa, pel sol fet de fer una aportació o missatge de suport et posarem als crèdits que quedarà constància per la eternitat. Si no t'atreveixes a comentar-ho al bloc, també pots enviar-me un correu.
Per exemple en el paper es pot dir "tenia pensat de separar la papelera normal, del correu basura, para posar tota la publicitat no esperada, pero al final ho hem posat tot junt". O alguna coseta més humil com ara, "a la orgànica posem coses de minjar com la cona del pernil o les pells de la taronja". O algo molt elaborat com un gag, explicant una anècdota.
Entrevista a la presidenta de Blocaires Ebrencs
Tveon, la televisió oficial de l’Ebrebloc 2008, ha entrevistat a Carme Pla, que ha donat a conèixer el programa i també ha parlat de l’estat actual de l’Ebresfera que amb menys d’un any s’ha triplicat i ja compta amb 270 blocs.
>>Continua llegint a l'ebresfera.cat
Llibres gratis sobre blocs i web 2.0
Espero que t'agrade.
ACTUALITACIÓ: S'ha creat un apartat de llibres gratis sobre blocs i web 2.0 en el que pot veure més llibres
OCTUBRE 2007
Tendencias Web 2.0 en el sector editorial por Javier Celaya:
Este estudio analiza de qué manera las editoriales están incorporando las nuevas tecnologías web 2.0 en sus estrategias de comunicación y marketing del libro..
Así como en el estudio publicado en 2005 se detectó un cierto recelo en el sector editorial ante el uso de las nuevas tecnologías para promocionar sus libros, el estudio de este año, "Tendencias Web 2.0 en el sector editorial", indica que existe una mayor sensibilización por parte de las editoriales a la hora de utilizar estas herramientas en sus planes de promoción del libro y fomento de la lectura..
SETEMBRE 2007
Planeta Web 2.0: Inteligencia Colectiva o medios fast food por Cristóbal Cobo y Hugo Pardo:
Otro libro, producto Latinoamericano y por supuesto en español, que como uno de sus mismos autores lo presenta: "La principal fuerza de este libro es que se trata del primer trabajo académico específico y de acceso gratuito que se realiza sobre el tema en el entorno iberoamericano. El concepto Web 2.0 se ha asentado ya en el universo digital, mientras el mundo científico empieza a investigar desde una mirada más reflexiva este fenómeno y sus posibles implicancias y el mundo empresarial analiza el entorno en busca de un definitivo modelo de negocio".
Comunicación Empresarial 2.0 por Pablo Herrera y Javier Celaya:
La segunda edición de este estudio incorpora nuevos capítulos y contenidos que abarcan temas de máxima actualidad e importancia para los responsables de comunicación de las empresas, como el posicionamiento web de una empresa, la aplicación empresarial de los wikis, el auge del podcast como herramienta de comunicación, la irrupción de las redes sociales, la sindicación de contenidos-RSS, la presencia virtual de marcas en Second Life, el uso empresarial de Twitter, entre otros. Por este motivo, hemos decidido también cambiar el nombre del estudio por el de Comunicación Empresarial 2.0 con el fin de reflejar todo este nuevo contenido.
Este nuevo estudio tiene un enfoque divulgativo y está especialmente dirigido a aquellos responsables de comunicación y empresarios con escaso conocimiento sobre estas nuevas herramientas, pero con mucho interés en conocer los beneficios derivados de su aplicación en la comunicación empresarial.
ABRIL 2007
Web 2.0 por Antonio Fumero y Genís Roca:Esta obra, integrada en la Colección Fundación Orange, analiza la evolución que supone para Internet la llamada web participativa, a partir de la aparición de nuevas tecnologías que han propiciado un cambio radical en las rutinas y en la actitud de los usuarios a la hora de sumergir se en Internet
.
Web 2.0: El Negocio de las Redes Sociales por Fundación de la Innovación Bankinter:
Esta publicación, fruto del análisis de los expertos del Future Trends Forum sobre la nueva realidad de la Web 2.0, se centra en la aplicación de esa tecnología a las empresas que abre nuevos modelos de negocio y estándares de relación con los usuarios y nos ofrece una visión general y completa sobre el fenómeno de la Web 2.0 y de su repercusión sobre las redes sociales.
Aunque tenga un propósito más empresarial sus contenidos están dirigidos a un público más amplio. Es interesante el apartado de “Implicaciones en la educación” donde se comentan asuntos del tipo: "En este contexto, el profesor debería dedicar más tiempo a tutorías, orientaciones, trabajo personal de búsqueda de nuevos materiales, formación, moderación de foros, blogs, wikis, chats, etc. y menos a preparar e impartir clases".
Este es la 8va publicación de esta Fundación en formato PDF.
ABRIL 2006
Los Blogs en la Comunicación Empresarial en España: Últimas Tendencias por Javier Celaya y Pablo Herrera:
El objetivo de este estudio es facilitar a los directivos de marketing y comunicación de las empresas españolas el conocimiento de estas nuevas herramientas de comunicación y ayudarles a determinar el papel que puedan tener en su futura estrategia de comunicación corporativa, en sus relaciones con los medios y en su política de comunicación interna.
La Blogosfera Hispana: Pioneros de la Cultura Digital por José M. Cerezo:
El objetivo del libro es obtener y transmitir una visión pormenorizada de todos los campos y ámbitos posibles que abarca la realidad de la blogosfera hispana, contados desde la propia experiencia de sus principales protagonistas.
Es el libro sobre blogs en el que participan más blogueros, el que abarca más puntos de vista sobre el fenómeno, el que aporta más datos y el primero en tratar el fenómeno del podcasting. Hemos querido hacer un libro completo, sin perder el rigor académico que nos caracteriza pero con la frescura y el tono divulgativo de este fenómeno que es la blogosfera hispana.
FEBRER 2006
Publicidad 2.0:
Un whitepaper de 20 páginas sobre la influencia de fenómenos como blogs, podcasts y RSS en el rubro de la publicidad y el marketing. Para algunos, es un buen resumen de lo que se ha hablado en blogs y medios especializados desde hace un tiempo, para otros, un documento que habla de nuevas amenazas y oportunidades.
Deberían leerlo todas las personas que trabajen en publicidad, marketing y medios, especialmente aquellas interesadas en nuevas tecnologías. Sin embargo, no es necesario saber de tecnología, lo que hace que este documento sea una buena oportunidad para que aquellos que no se han enterado aún de los grandes cambios en el terreno de la internet social y sus consecuencias, empiecen a enterarse desde ya..
>> Continua amb més llibres gratis a estandaresyaccesibilidad.com
ACTUALITACIÓ: S'ha creat un apartat de llibres gratis sobre blocs i web 2.0 en el que pot veure més llibres
Vols jugar al joc de les parelles de blocs?
Per exemple, dic tres parelles de blocs que tenen el mateix disseny estètic:
- Carme Pla i Amposta Xarxa Ciutadana,
Web Hosting Bluebook (Traducció al català per Carme Pla) - Jesús Ferré i Manel Zaera.
Free CSS Templates | Adaptación a Blogger por Blog y Web - Calgru i Gabi opina.
Rounders, Creat per: Douglas Bowman
Paròdia dels anuncis d'Apple on presenten l'iJam
Antena 3 estrena dimecres la minisèrie inspirada en la tragèdia dels Alfacs
Dimecres comença a Antena3 la minisèrie Tarragona: un paraíso en llamas, produïda per la cadena alemanya RTL, i que està inspirada en la tragèdia del càmping dels Alfacs. Esta setmana s'ha sabut que la cadena privada Antena 3 té pensat estranar-la al nostre país, i emetre-la els propers dimecres i dijous a la nit.
>> Continua llegint a la Marfanta
El navegador Flock ja és en català
Ja us podeu descarregar la versió catalana del navegador d'internet Flock, una eina pensada per a l'ús més còmodes de les xarxes socials i la web 2.0. A Flock, que es basa en el motor del navegador Mozilla, hi trobareu, integrats, serveis com YouTube, Facebook, Twitter, Flickr, del.icio.us i molts més.
>> Font Vilaweb
Videotutorial rapitenc de com fer una pantalla tàctil amb el mando de la WII
Per la xarxa se'n parla del vídeo d'Eques DaBit:
- Videotutorial en castellà per a la instal·lació de la pissarra digital WII, Jordi Perales
- WII, PDI i ATIC, Artur J. Tallada
- Pissarra digital per David Comuñas, Joan Vicent Navarro
- Wiimote White Board, pantalla táctil para la amplia mayoría, evidentment, David Comuñas
David Comuñas és un membre molt actiu d'Atictes. L'any passat va ser el director de les jornades àtic2ª i és el que ha introduït a les activitats de l'entitat com emetre vídeo per internet en directe. Això es pot comprovar amb Nits a l'Àtic, una xerrada mensual sobre TIC, dels quals n'és un organitzador bastant actiu. A banda de moltíssimes més coses i activitats que dirigeix i participa activament (com EyeOs) dins d'Atictes és el proveïdor dels webs de l'entitat, sense ell Atictes no seria el que és.Aquest vídeo enceta la secció del seu bloc que és diu Tekimanía que seguirem molt atentament. Una espècie de Bricomania de tecnologia. Amb un caire molt divulgatiu, esquemàtic i senzill. Fins i tot l'accent recorda al programa, jejeje!!
Teveon serà la televisió oficial de L'EBREBLOC 2008.
Teveon ha preparat una programació especial amb motiu de l'EBREBLOC, que començarà dimarts, 22 de gener, amb l'emissió d'una entrevista a la presidenta de Blocaires Ebrencs. A més, Teveon també enregistrarà les dues jornades de l'EBREBLOC i emetrà diferents vídeos de les diverses activitats, a partir del dilluns, 4 de febrer. Teveon està concebut com un portal de vídeos sota demanda, que els espectadors poden veure en qualsevol moment, amb una qualitat d'imatge molt alta i a pantalla completa, i de fa molt poc, els blocàires poden incrustar-los al seu bloc. Els espectadors poden confeccionar la graella al seu gust i, per tant, triar entre veure una càpsula informativa, de poc més de tres minuts, o ampliar cadascuna de les notícies del dia, amb altres vídeos independents.
Es tracta d'un projecte jove, pioner en l'àmbit dels mitjans de comunicació locals i comarcals, que el 29 de novembre va començar a emetre exclusivament per internet, utilitzant la tecnologia IP.
>> Continua llegint a l'ebresfera.cat
Divendres sopo amb Pere Muñoz
El gran mèrit del seu bloc és que ens posa al dia de la vida cultural de Flix, de la seua gent més "il·lustre", i de les activitats quotidianes de la població. De vegades, hem criticat el fet que molts polítics només utilitzen el bloc com a eina electoral i l'aturen el dia immediatament després d'haver-se fet públics els resultats, o del fet que només escriuren sobre política per tirar-se els trastos els uns als altres. Això passa, i a casa nostra també (no cal dir noms, però me'n ve més d'un al cap)!!! Novament hem d'aprendre a no posar tots els polítics al mateix sac, perquè hi ha representants de diferents formacions polítiques que usen el bloc com a eina de reflexió personal, d'autorealització, i en fan un ús excel·lent amb la defensa agosarada dels seus ideals i de la seua població respectiva. Aquest és el cas del bloc de Pere Muñoz de Flix, que s'actualitza amb molta freqüència, i d'altres que no segueixo tan assíduament.
>> continua llegint a l'apunt que l'Emigdi li va dedicar
Xerrada sobre la Llar digital
Llar digital. Futur o Present?
La incorporació de les noves Tecnologies de la Informació i de la Comunicació a la llar ha fet evolucionar el concepte tradicional de casa domòtica cap a un de més ampli i general com és el de "Llar Digital". El concepte "Llar Digital" integra una gran varietat de sistemes (Domòtica, Seguretat, Multimèdia, Comunicació, etc..). Aquesta integració i la capacitat d'accés a les xarxes de banda ampla, ofereixen una gran quantitat d'aplicacions i nous serveis que van des de la millora de la seguretat, el control de la despesa energètica, l'accés a capacitats multimèdia i de comunicació a qualsevol lloc de la llar, fins a serveis avançats com el control remot de dispositius o la telemedicina.
Raúl Tigel i Cardona. Estudiant d'Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes a la URV. Tècnic de Manteniment d'Informàtica Industrial a l'empresa Dapsa.
Esteban Tigel i Cardona. Enginyer Superior Industrial Especialitat Mecànica per la UPC de Barcelona. Projectista de l'enginyeria Engitec, S.L.
Més informació a atic2.cat
Si vols, subscriu-te al nostre canal de Twitter: http://twitter.com/atictes; des d'allà també informem de tot el que fem...
Laia és la fotocompanya número 100
En la majoria de casos, aquesta informació que l'usuari "penja" es redueix a fotografies, invitacions per organitzar activitats, o simplement anotacions personals com s'estila en els blogs. Vist d'aquesta manera, podria recordar al que ja fa temps que ofereix el lloc web MySpace, però hi ha una diferència fonamental i que al mateix temps és l'element clau del seu èxit: les possibilitats de personalització són il·limitades.Els usuaris es poden organitzar per grups i unir-se a xarxes concretes en relació a la seva situació acadèmica o zona geogràfica. En la Laia ens vam conèixer per algun amic comú o per la proximitat geogràfica.
Actualment al Facebook hi han esdeveniments de la zona com Nits a l'Àtic, II Trobada de blocaires ebrencs o els teatre infantil d'Amposta i grups com Terres de l'Ebre, Ebresfera i Ebrencs.
Si ets mare o pare et convido a veure este interessant vídeo
Emilio Calataiud Pérez és un trempat Jutge de Menors de Granada. Amb un verb demolidor, aquest pare de família dóna una lliçó magistral sobre el que implica tenir fills. No cometis l'error de no veure aquest vídeo. Canviarà la teva vida... i la dels teus fills també.
Via Electroduende
2a. part
Canal Català ha començat a emetre per internet
canalcatala.com/endirecte.htm
Baltasar tirava els caramels d'un en un
Veig que a Ferreries han tingut una cosa pareguda.
Actualitació, 8/1: veig que Jordi Perales comenta lo mateix
Entrevista a la Plana Ràdio
Comenta "em va semblar, d' entrada un paio estirat" pero después ho arregla bastant be.
També pots escoltar l'entrevista al mateix programa al meu amic Rafa