La quarta part dels meus impostos és per bous

Això que al meu poble, se dedicarà una quarta part del pressupost de festes majors als actes taurins no m'agrada gens. Això sumat als 12 milions de les antigues pessetes que va costar la figureta... m'esborrono! L'ajuntament en los meus impostos considero que ha de fer coses que me convinguen (encara que no m'agraden, com per exemple multar-me si he aparcat malament).

Si una persona d'una altra cultura em preguntés que és la inmensa estàtua taurina del nostre poble, m'agradaria dir-li que era un animal fabulós de la mitologia ampostina i un valent guerrer que s'enfrentava amb les mans nues. Qué hi farem si no m'agraden els bous. Bueno si, al plat!

Ara va en sério, quan es feia un dia de bou capllaçat a l'any, tinc que admetre que m'agradava veure-ho com a fet rellevant de la nostra tradició. El que no m'agrada és que s'abuse amb molts actes taurins, amb un monument car i contrarestant per exemple els actes de les festes pels joves o el mateix berenar popular de bou. Recordes quan va vindre Mecano, Loquillo, El último de la fila, Hombres G, Alaska i fins i tot Psychedelic Furs (per iniciativa privada). M'addereixo al dubte del Manel, i afegeixo si és possible tindre a festes grups reconeguts i tants de bous?

1 comentarios:

  1. Jordi Arrufat ha dit...:

    Al final mos haurem de creure aquell famos video de South Park adaptat a Amposta on es venia a dir que per a "atontar" els ampostins no hi ha res millor que deixar correr uns quants bous...

 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour