Carta al Sr. Regidor de Noves tecnologies

Actualització (30 juliol): S'ha canviat el nom del projecte de Ciutat Digital de Xarxa ciutadana a Comunitat ciutadana. Dono les gràcies al comentari anònim a este bloc pel que m'he assabentat.

Li escric una carta al Sr. Francesc Josep Fosch (Regidor de Noves tecnologies d'Amposta) en relació un web que estan acabant de muntar a Amposta que és diu Xarxa Ciutadana. El web està muntat per InsertNet (i altres empreses) i impulsat per l'Ajuntament d'Amposta dins al projecte Ciutat Digital.
Li voldria comentar que actualment, ja existeix un projecte amb un nom bastant semblant "Amposta Xarxa Ciutadana" (axc.cat) fet molts d'anys abans. Agrairia que li canviés el nom al projecte ja que ni jo, el fundador, ni la entitat que ho gestiona (Internautes d'Amposta) tenim res a veure amb aquesta web.
Em fa molta gràcia tenir que escriure aquestes línies i em recorda un cas que ja he viscut en les meves carns. Ara fa nou anys, InsertNet amb la col.laboració de l'Ajuntament d'Amposta, va muntar un web que es dia AmpostaWeb, quan jo feia molts anys abans havia fet un web que es deia Amposta Web Site. Vaig demanar que li canviessin el nom, no em van voler fer cas i vaig tenir que canviar el nom al projecte. Li vaig posar Amposta Centre Ciutat. Arrel d'aquest incident va sortir una sèrie de gent que veient la gran injustícia van fer un web satíric per explicar la situació: Amposta Copiona.
Crec que hauria prou en posar un nom com Amposta Societat de la Informació, Amposta Trobada d'Entitats, Amposta amb la Societat Civil, Amposta punt neutre de Comunitats, etc., per evitar la confusió dels dos projectes.
L'altre tema que em posar molt trist és que mentre a Tortosa s'integren entitats privades, com les botigues, a una festa comuna (Renaixement) o s'avenen diferents colors polítics amb qüestions com el trasvassament, a Amposta l'Ajuntament no només fa competència a la iniciativa privada sinó que li posa el mateix nom.

Suposant que ha estat una lamentable casualitat el saludo atentament,

7 comentarios:

  1. Anònim ha dit...:

    Molt be, Jesús. Espero que et facin cas. Segueix així, company!

  1. Anònim ha dit...:

    Jesus, no et conec, però vols dir que no ets una mica egocèntric? per no dir un vanitós

  1. Anònim ha dit...:

    quines empreses mes n'hi ha?

  1. Anònim ha dit...:

    me van dir que havia algu mes, tu no estaves tambe jesus?

  1. jesus ha dit...:

    Inicialment es va agafar un equip pluridisciplinar molt interessant. Peró totes les negociacions sempre se bloquejaven per motius obscurs. Van anar marxant els creatius i es van quedar els de sempre. A mi me va parèixer que es va culminar tal i com s'havia decidit: pantomima i clientelisme.

  1. Anònim ha dit...:

    ara q han canviat el nom de xarxa ciutadana x comunitat ciutadana, no ho dius?

    pregunta: tens més paraules en propietat? + q res x si algú se li ocorre posar ne alguna i ha d rectificar

    clientelisme=treballar en un lloc ds d q manen los del teu partit?

 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour