Dijous festa del Dia de l'Orgull a la Metro

Dijous 28 de juny a partir de les 10 de la nit a Sala Metro gran festa, regals i espectacle Lovely Boys, amb Mister Astúries. Destinada a persones entre 16 i 99 anys amb independència de l'orientació sexual
ARCO IRIS PARTY
En commemoració a les Terres de l'Ebre, Matarranya i Maestrat del Dia Internacional per l'Alliberament Gai i Lesbià
T'ho perdràs? Què no t'ho expliquin!
Organitza: Sala Metro i Ràdio Joventut. Busos des d'Amposta a partir de les 00 hores


El Dia de l'Orgull naix un 28 de juny de 1969, amb els anomenats "fets d'Stonewall". La policia de Nova York (Estats Units) va organitzar una redada al local Stonewall Inn, freqüentat per homosexuals. Aquests van amotinar-se i revoltar-se, resistint-se a la continua repressió i a ser arrestats per la seva orientació sexual, desembocant en greus aldarulls.

Des de llavors ha vingut organitzant-se el 28 de juny com a data per reivindicar la total normalització legal, social i moral del fet homosexual. A l'Ebre, l'Associació l'Armari varem organitzar el 1r 28 de juny en la història del territori l'any 2005, a Alcanar, i el 2006 a Amposta.

Enguany ens congratulem que la celebració no sorgeixi de les propies entitats sinó de la iniciativa privada empresarial, és a dir Sala Metro i Ràdio Joventut. Xavi Fornés, responsable de Sala Metro, qualifica la festivitat de "fet per demostrar i reconèixer que tota persona és igual i no mereix cap mena de discriminació amb independència de l'orientació sexual o altra circumstàcia".

Per la seva part, Joan Francesc Ferré, director de Ràdio Joventut, afirma que l'emissora "sempre aposta per la normal diversitat en estricta correlació amb la vida real, i així s'intenta posar de manifest, sense amagar situacions socials normals i legítimes però sovint silenciades o marcades per tabús i modes."

5 comentarios:

  1. Anònim ha dit...:

    I per a quan el dia de l'orgull heterosexuals? O el dia de l'orgull dels catòlics?, agnòstics?, ateus?, republicans?, monàrquics?, etc.etc.etc.

    Em sembla que això de l'orgull gai és una tonteria com un piano!!! Potser s'hauria de revisar si actualment té sentit reivindicatiu o només festiu. No crec que en termes generals es discrimini a la gent per la seva orientació sexual, i més després de les darreres modificacions legislatives.

  1. Anònim ha dit...:

    modificacions legislatives no és igual a normalització social. Sinó, mirem la hipocresia. Tothom ho accepta... a casa els altres. Però quan 1 gay o lesbiana surt de l'armari a casa seua, llavors és un drama.

    En tot cas, celebrar este dia no fa mal a ningú i ningú està obligat a anar-hi

  1. Anònim ha dit...:

    Jo tampoc entenc xq se fa la Diada Nacional de Catalunya, si ja som una nació segons el preàmbul de l'Estatut.

  1. Anònim ha dit...:

    No, si jo dic que faci mal a ningú. És com el Dia Mundial de.... Però d'aquí a utilitzar el dia aquest com una eina política de progressisme o conservadurisme, hi ha una gran diferència.

    Faig referència a les mocions que al Ple de l'Ajuntament s'han presentat sobre aquest Dia. No aprovar-hi una moció de suport no significa estar-hi en contra, i més quan és un tema tant particular. Perquècom deia a l'anterior post, per què no el dia de l'orgull dels heterosexuals, dels protestants, dels republicans, etc. etc. etc.?

    I per cert, és molt diferent celebrar la festivitat d'un país (que engloba a tothom, de totes les ideologies, orientacions sexuals, religioses, etc.) que la d'un col·lectiu com el gai.

  1. Marc Ferreres ha dit...:

    Posaré cullerada...

    Tens raó, anònim. Eliminem el dia de la dona treballadora, del medi ambient, contra l'esclavitud infantil, mundial sense fums...

    I de mocions, els Ajuntaments n'han aprovat de tant dispars com, per exemple, donar suport al poble Palestí, però donar suport una moció sobre un col·lectiu de gent que formem part dels nostres pobles i societats, no cal perquè és quelcom "particular". Devem ser molt palestins, pos...

    Que se faci el dia de l'orgull heterosexual, algú ho nega? Però si la iniciativa no ha sortit i després la gent no hi participa, serà que els drets dels heteroseuxals i la seva normalització social està més que feta i garantida.

    Però des del moment que hi ha manifestacions multitudinàries com les del Foro de la Familia, té tot el sentit un Dia per l'Alliberament Gai i Lesbià, perquè algo no rutlla quan una part de la societat nega els teus drets civils. I compte que parlo de drets (lleis), ja no de normalització social (dia a dia i vida qüotidiana)... que són figues d'un altre paner.

 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour