Tercer aniversari del videobloc #fb


La cuina de Jesus, és un projecte de fer vídeos casolans i penjar-los a la xarxa. Des del primer dia que estem aprenent això del videobloc. Inicis didàctics i ha esdevingut videorealitat i esdeveniments. Sempre amb un pessic de ficció, humor i surrealisme.

Atictes al 2007 van fer unes jornades a Amposta sobre el futur de la TV, dirigides pel mestre David Comuñas, i mos vam quedar tant maravillats amb el tema audiovisual a la xarxa que
  • portem 3 anys emetent vídeo en directe per internet
  • i vam engegar un videobloc, al que em van fer anfitrió
Marc Ferreres es va inventar lo nom (La cuina de Jesus) i pel videobloc han col·laborat moltíssima gent a la que vull donar les gràcies. I gràcies a tothom que han cregut, s'ha penjat de mitjana d'un vídeo cada 12 dies durant tres anys.

A la cuina de Jesus s'ha apostat fort pels continguts lliures i he acabat fent moltes xerrades de videobloc per la província, fins i tot a la universitat.

Que altra gent s'hagi pogut inspirar amb aquesta feina és la segona cosa més gratificant del projecte. De forma indirecta s'ha incitat a la gent a penjar vídeos a la xarxa i han nascut projectes com ara el curtmetratge Espantant Gavines, que a la vegada ha inspirat als alumnes de 6è de Primària de l'Escola Daniel Mangrané a seguir les mateixes passes, per posar un exemple.

Quan vaig començar a publicar els vídeos simultàniament al facebook, es va incrementar notablement els comentaris esdevenint converses amb els espectadors que això si que és lo més gratificant.

M'he apuntat al taller de vídeo creació "Vida: Trànsit" de l'Escola d'Art i Disseny per a vore si abandonem una mica lo cutrerio i fem algo de profit.

Pots creure que al 2004 no es podia veure el vídeo per internet?


3 comentarios:

  1. Gustau Moreno ha dit...:

    Enhorabona i per molts anys, mestre!

  1. Eqhes ha dit...:

    Per molts anys, Jesús!! ;)

  1. Anònim ha dit...:

    Felicitats! Ets lo nostre gran mestre ebrenc de la cuina videoblocaire!

    Marc

 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour