L'ajuntament d'Amposta de Manel Ferré no creu en les Noves tecnologies

Encara recordo el temps que Joan Maria Roig, exalcalde d'Amposta, que venia a inaugurar totes les activitats d'Atictes, junt amb el regidor. L'alcalde Manel Ferré mai ha vingut a inaugurar cap de les activitats d'Atictes i ahir no va ser una excepció.
Ahir vam inaugurar Nits a l'àtic, el III cicle de xerrades de Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Lo curiós va ser que el regidor de Noves Tecnologies, Francesc Josep Fosch, va venir i es va quedar al passadís a xerrar un bon rato. No em vaig atrevir a sortir a pregar silenci, que molestaven, i que marxessen a xerrar a un altre lloc. Pensava que venia en representació de l'ajuntament a donar suport a Atictes. Quan va acabar de xerrar al passadís va marxar sense ni tant sols asomar-se i donar suport (ni que sigue moral).
Tot això va passar anit en el següent context:
  • L'ajuntament d'Amposta deu 9000€ a Atictes de fa més d'un any (II Nits a l'àtic 2007-2008 i les V jornades àtic2ª 2008). Això ens crea una situació crítica en relació amb els nostres proveïdors i ponents.
  • A partir d'ara l'Ajuntament d'Amposta no vol recolçar cap de les activitats que realitza Atictes
  • Les III Nits a l'àtic 2008-2009 que vam inaugurar ahir, les estem fent sense suport econòmic de l'Ajuntament d'Amposta.
  • L'Ajuntament d'Amposta no va promocionar l'acte a l'agenda cultural del mes.
Crisi a banda, crec que ahir no costava res que el regidor, ja no dic l'alcalde, vinguessa a recolzar la causa de l'associació Atictes, ja que fem activitats TIC per al poble, i no quedar-se al passadís.

Actualització (24 de novembre 2008): M'acaba de trucar un responsable de l'associació Atictes explicant-me que:
  1. El regidor de Noves Tecnologies no va acabar d'entrar per mutu acord amb l'entitat i que hi havia un comprimís per concloure el cicle de xerrades.
  2. Ja hi ha assignada una partida econòmica per sufragar aquest deute i hi ha molt bona predisposició per part de l'ajuntament de forma verbal.
  3. Que divendres es van ingressar 3000€ (que també es devien a banda dels 9000€) al compte de l'entitat.
Tinc que admetre personalment que no són fets però són un cúmul de bones intencions. Aniré informant del desenllaç.

21 comentarios:

  1. Anònim ha dit...:

    Es una llàstima que els fills d'Amposta tinguin que anar a altres llocs per poder difondre el coneixement i les experiències en TIC.

  1. Anònim ha dit...:

    com ja ve diuen, tot aquell que esta a l'ajuntament tant sols esta per farda i poca cosa més.
    algú em sap dir quines ajudes a aportat aquest nou alcalde i els seus "ajudants"?
    pd.podriem seguir parlant de tot això però ja tothom sap que hi ha.

  1. Andreu ha dit...:

    És una verdadera llàstima.
    Amposta Capital de la cultura, sí senyor.
    Acabarem fent les jornades a Tortosa, una població bastant més civilitzada a nivell polític...

  1. jesus ha dit...:

    Gràcies pels suport, com entitat hem estat molt de temps sense explicar el que ens fan, però un any per cobrar 9000€ i no dir res públicament crec que és molta submissió al ajuntament, però al final són massa coses que s'ajunten i no només és els diners, sinó que sembla que s'obliden de posar-nos a l'agenda i d'asomar el cap per fer de veure que interessa mínimament...

  1. Anònim ha dit...:

    Que us subvencione ERC, que se us veu el plumero. Si en sabem de fer xerrades pagan els altres. Fora subvencions¡¡¡¡¡. Justifiqueu en que us heu gastat els diners. Massa soparillos a costelles dels ciutadans d'Amposta. Ara que us paguen a Tortosa.

  1. Unknown ha dit...:

    A mi em sorprenen aquestes actituts. Jo políticament no sóc afí a l'Ajuntament. Puc discrepar, i de fet discrepo de com està [no] evolucionant el projecte Ciutat Digital. Però, no entenc que per una banda s'agraeixi la col·laboració de l'Ajuntament, que cada any es compti amb el Casal per fer les xerrades, que tot sembli un camí de roses, i que d'un dia per l'altre aparegui una despotricada.

    De fet, en aquestes situacions fins que no parlen les dues parts la veritat no la pots destriar, no pots creure't a cegues ningú dels dos, perquè no se sap com han anat les coses.

    I, sense voler dir que tingui res a veure això amb cap motivació política, entendràs que sí que ho pugui pensar.

  1. jesus ha dit...:

    M'acaba de trucar un responsable de l'associació Atictes explicant-me que:

    1. El regidor de Noves Tecnologies no va acabar d'entrar per mutu acord amb l'entitat i que hi havia un comprimís per concloure el cicle de xerrades.
    2. Ja hi ha assignada una partida econòmica per sufragar aquest deute i hi ha molt bona predisposició per part de l'ajuntament de forma verbal.
    3. Que divendres es van ingressar 3000€ (que també es devien a banda dels 9000€) al compte de l'entitat.

    Tinc que admetre personalment que no són fets però són un cúmul de bones intencions. Aniré informant del desenllaç.

  1. Joan Vicent ha dit...:

    Una cosa, l'associació és totalment apolítica ( qui em coneix sap que no tinc cap tipus de color ), que només penso en l'associació com a ens tecnològic i fer coses pel poble ( i això que estic a 100 kms de distància ). Inclòs he pagat coses per avançat per l'associació confiant en la paraula del regidor de Noves Tecnològies, Sisco Fosh ( que puc dir que mai m'ha fallat en les promeses que m'ha fet ).

    Crec que tot això ha estat un cúmul de malentesos.

  1. Unknown ha dit...:

    No dubto que l'associació sigui apolítica, opinava sobre el caràcter polític de qui escriu al bloc.

  1. Joan Vicent ha dit...:

    Són opinions personal, no són de l'associació, l'únic lloc que té caracter institucional és http://www.atictes.cat ( és la veu del atictes ).

    Jesús és membre dels atictes, però les seues opinions són personals.

    Creiem que hem de donar un caracter apolític a l'associació ( sempre intentem que sigui així ).

  1. jesus ha dit...:

    Manel, m'he limitat a relatar uns fets objectius. En cap moment nego que Sisco mai ha deixat de pagar-nos, en algunes ocasions tard però ho ha fet. En cap moment nego lo que vaig publicar divendres "2003-2008 L'ajuntament ha estat recolzant el projecte d'Atictes per Amposta a la xarxa i aprofito per donar les gràcies públicament". Només dic que volem cobrar los gastos justificats i acceptats de fa temps (per pagar ponents i proveidors) i reestablir les relacions lo més aviat possible, en cas que els interesse alguna de les notres activitats. Una cosa no treu l'altra.

    I si no interessa a Amposta alguna o totes les activitats que muntem no hi ha cap mal que no contracte els nostres serveis, només demano saldar els serveis realitzats amb una qualitat més que excel.lent per ser una entitat sense ànim de lucre que treballem a ratos lliures i sense cobrar sous.

  1. Anònim ha dit...:

    La hipocresia patent i latent de l'Ajuntament no és cap secret. O ets un corder submís o ets el pitjor dels dimonis que només vius per conspirar i destruir l'estatus quo

  1. Unknown ha dit...:

    No dubto del que dius, sinó que crec que cal escoltar ambdues parts. És més, tu mateix has matisat la teva entrada posteriorment.

    Que els ajuntaments paguen tard és una cosa que se sap. Que potser us paguen molt més tard de l'habitual, doncs és un problema que us afecta, evidentment.

    Ara bé, jo no sabria què pensar si una associació o una persona, tan aviat com públicament m'agraeix la col·laboració, com em critica sense explicar clarament el problema i, potser sense dir-me que ho farà.

    Això que has escrit és la teva opinió o la d'Atictes, per cert?

  1. jesus ha dit...:

    Manel, crec no cal que te poses tant fort en contra meua. Crec que és un relat de fets objectius que responsable de l'associació Atictes que m'ha trucat , que ha volgut afegir algun nou matís, no ho ha desmentit en cap moment.

    "Vaig pensar de sortir a demanar silenci" i "que no costava res asomar-se" és la meua opinió.

    Però si veus opinió en alguna frase més, la signo personalment. En cap moment s'ha acordat en reunió de l'associació ni és una nota de premsa, ni res de res. És el que he vist i he volgut ser lo més objectiu possible.

    Veig per altra banda que Joan Vicent no desmenteix cap punt i diu que és un cúmul de malentesos.

  1. AbahataR ha dit...:

    Coincideixo amb Joan Vicent que no s'ha de polititzar aquesta situació ja que atictes és totalment apolítica.

  1. Foscus Clarus ha dit...:

    Problemes amb l'ajuntament d'Amposta?? Que estrany, no creieu? Qui hi ha content??
    No sols en les Noves tecnologies, sinó en molts temes.
    Ànims.

  1. Unknown ha dit...:

    No em poso en contra teva. Opino sobre el missatge que rebo jo quan veig el teu text. Tot i ser la teva opinió, sembla la d'Atictes. De tota manera, no continuaré. Lo que penso ja ho he dit i crec que tampoc no he de justificar-me. En cap moment he relacionat Atictes amb política i sí el teu text amb política. Sóc lliure d'opinar i d'interpretar i tu de matisar i de corregir-me. D'això tracten els debats, els diàlegs, no?

    Salut

  1. Anònim ha dit...:

    Casi que sembla que Manel Zaera ara s'ha fet amiguet de l'Ajuntament, tanta insistència en comentar l'opinió d'una altra persona

  1. Unknown ha dit...:

    [Broma]
    Ostres, com ho saps? A les properes eleccions vaig de número 2. Primícia.

    [Seriós]
    El problema, segurament a la societat en general però, a la nostra ciutat en particular, és que si opines, sobretot quan afecta a temes polítics, reps automàticament una etiqueta. Criticar les contradiccions que veig jo en una entrada d'un bloc -donant la cara, no amagant-me darrera de cap anonimat- implica que sóc amic de l'Ajuntament?

    Potser si un dia tinc a l'abast la informació i, sobretot el temps, per poder analitzar algunes de les accions de govern que afecten el meu àmbit de coneixement, aleshores faré alguna crítica elaborada. Però, lo que no faré és oferir el meu suport i col·laboració i a la vegada fer-los unes crítiques sorpresa. I col·laborar amb el meu Ajuntament no implica ser amic polític de ningú, sinó intentar aportar allò que pots perquè la teva ciutat tiri endavant. Potser altres tenen una visió més sectària de la vida i per això veuen les coses com les veuen.

  1. jesus ha dit...:

    La relació en lo teu ajuntament com entitat pot ser de prestació de servei, pots oferir uns serveis per fer unes activitats socials que li pot interessar al aj. La contrapartida pot ser econòmica en lo cas d'atictes per sufragar desesses. Atictes no té cap tipus de relació d'amistat, coleguisme, recolçament polític amb l'ajuntament d'Amposta i voldria remarcar el que s'ha comentat per aquí.

    Acabada l'activitat, s'espera 4 mesos i es cobra i l'any vinent pot interessar o no continuar en aquesta activitat. Si els 4 mesos s'estira a un any, esperes com un tonto pensant que serà demà el dia que cobrarà, però veus un dia un cúmul de malentesos i veus que t'han tractat com un "pallasso" i aquell dia veus que no es pot aguantar.

  1. Foscus Clarus ha dit...:

    No volent que se m'acusi d'anar en contra del meu poble, el que s'ha de fer és ajudar a que creixi. I si es creu que no s'estan fent les coses correctament, aquests casos s'han de fer publics. Tot això s'ha de fer public per a poder creixer, creixer i no estancar-se, que sembla que és el que està passant.

    Treballar bé, i per al poble. Avançar. I sobretot, actuar sense por a donar explicacions, ja que així un té la tranquilitat d'estar fent les coses correctament.

    Semblo un polític, i no, no ho soc, soc una persona escaldada de parlar en polítics que diuen que faran tal i tal altra cosa, però que tot son llargues.

    No tinc res en contra de tal grup polític o un altre, no crec en els polítics, puc arribar a creure en algunes persones que ocupen algun carrec polític.

    Ànims.

 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour