Xarrem? j e s u s @ a x c . c a t

Nació.cat a Tortosa

Via la Marfanta
Presentació del llibre Nació.cat a Tortosa, que el periodista i blocaire Saül Gordillo va fer dissabte passat a la biblioteca Marcel·lí Domingo.

Ebre LAN Party 2007, a la recerca de la diversió

Els dies 29 i 30 de setembre tindrà lloc a la Biblioteca d'Amposta la segona edició de la Ebre LAN Party, l'activitat més gran d'aquestes característiques a les Terres de l'Ebre. Una "LAN party" és una reunió d'afeccionats a la informàtica amb els seus ordinadors personals. Dins el mateix recinte, tots els assistents estan interconnectats per facilitar la compartició de fitxers i coneixements, i també per jugar en xarxa i realitzar altres activitats durant hores. La proposta ebrenca a les Parties que han anat sorgint arreu arran la irrupció d'internet com a xarxa i moviment social i del coneixement, 48 hores de convivència i diversió assegurades!

si no veu be el vídeo fes clic aquí


La Ebre LAN Party, organitzada per l'associació Atictes (http://atictes.cat/), ofereix als assistents una àmplia oferta d'entreteniment que passa per la realització de campionats i concursos diversos, alhora que també s'impartiran tallers i xerrades oberts a tothom qui vulgui assistir. No hi ha limitacions d'edat, només calen ganes d'aprendre i passar-ho bé. A més a més, podrà escoltar-se en directe des de la Party el programa Mos Entenem (http://mosentenem.com/), de Ràdio Joventut, participant-hi de forma interactiva en directe, i tots els i les assistents que ho desitgin tindran accés gratuït a Sala Metro. Per ampliar informació, el web oficial és http://ebrelanparty.cat/.

Segon capítol de la Cuina de Jesús

El segon capítol de La cuina de Jesus ja el tens. El videobloc fet a les nostres terres. És a mig camí entre noticiari, reportatge i surrealisme en format televisió. Si vols informar-te sobre les TIC ja tens un atre puesto per posar el nas.

Films i sèries en català via P2P

En un munt de pàgines web es poden mirar sèries i films emesos per televisió. Habitualment són en anglès, força sovint, en espanyol [vídeoarticle], i rarament en català. Això no obstant, sí que hi ha pàgines que recopilen enllaços P2P a films i sèries doblades o subtitulades en català. Aquest és el cas, per exemple, de Mecanoscrit.com, especialitzada en ciència-ficció. Però n'hi ha més, com tot seguit veurem.

A Mecanoscrit.com, per exemple, hi ha films com 'Matrix', o sèries clàssiques, com 'Star Trek', completes i doblades al català. Però, com hem dit, no és pas l'única pàgina d'aquesta mena. Al fòrum DocuCat.tk, s'hi troben enllaços a documentals i a reportatges en català o doblats al català, com els famosos '30 minuts'; a Animelliure.net hi ha enllaços a sèries de manga i anime japonès doblades; a Comparteix.cat i al Ruc Català hi ha un ventall molt més ampli d'enllaços, tant de música de tota mena com de sèries i d'espectacles audiovisuals en català. De totes maneres, si no hi trobeu allò que cerqueu en català, us pot ser útil la pàgina ACopDeTeclat.cat, des d'on podeu descarregar subtítols en català per a films i sèries, incloent-hi les més noves, com 'Lost' o 'Prison Break'.

Continua llegint a Vilaweb

Un cuento

Us presento a Malevolia en un cuento que conta

El vlocaire ebrenc de referència

Si hi ha a les Terres de l'Ebre un videobloc de referència, este és la Marfanta TV. Aquest canal de televisió virtual acaba de complir un any i mig i porta un centenar de vídeos a les seves esquenes publicats al YouTube (bastant més que un vídeo setmanal). El va crear amb només 6 mesos d'existència de la Marfanta, volent augmentar el nivell d'innovació dels seus articles i anticipant l'inevitable apogeo de vídeoblogging.
2006


Va comentar-me que no valia la pena intentar fer diners amb això i suposo que li deu satisfer que altra gent anem a remolc aprenent a fer les coses que fan els grans.

Darrera la videocàmara d'aquesta hemeroteca cinematogràfica sempre ha estat Gustau Moreno, el jove periodista que capitaneja el bloc més visitat de les nostres terres en diferència. Els seus vídeos han enregistrat durant 18 mesos l'actualitat al voltant de la ciutat de Tortosa. Amb la rigurositat d'un document d'actualitat o de denúncia, s'ha atrevit a fer unes pinzellades d'humor molt acertat i respectuós, que ens ha inspirat a tots molt i no hem dubtat en promocionar els seus millors clips de vídeo al nostre bloc.

Per altra banda, junt amb el projecte pare, la Marfanta, i altres tios (que no per això de menos qualitat) com l'Ebremedia, ha aconseguit fer algo bo i útil per les nostres vides. Ha creat tendències culturals connectant amb altres persones creatives fent grans projectes com l'Ebrebloc, l'Ebresfera o les Municipals 2007 a l’Ebre i m'atreviria a dir, sense coneixement de causa, que deu ser un dels artífex de l'expressió blocaires ebrencs amb la que els altres ens satisfà dir que hi formem part.
2007


De la mateixa forma que hi ha molta gent iniciada que confón google amb internet. Per descomptat, i ho he vist amb els meus propis ulls, hi ha gent a les nostres terres que es pensa que llegir blocs del territori és llegir la Marfanta.
L'altre dia em van parar pel barri i em van dir una frase que només podia estar escrita al meu bloc (que la meva xiqueta ha aprés a anar en bici este estiu) i me van dir: ho he vist a la Marfanta esta.
Acabo de marfantejar este article comentant que Gustau està participant de manera tangible a delinear i modelar el futur que habitarem i forma part dels productors de la realitat.

Posant una nova dimensió al bloc

Sempre intentem anar fent créixer els nostres projectes i avui és un d'aquell dies que fas un salt, no se si cap avant o cap atràs, però el que està clar és que és un salt al buit. Avui engego el meu videobloc que es diu La cuina de Jesus.




També m'estreno com a col·laborador a la ràdio i vos parlaré del Netvibes, Vazquez Figueroa i Tus series.

...espero que vos agrade

Lo nou juguet que farà furor a reixos

La nova aposta de Sony promet entreteniment musical: 1 GB de música o altaveus bluetooth. Disposa també de diversos sensors, coreografies sobre rodes i efectes lluminosos. Es diu Rolly i es comercialitza el mes vinent al Japó.

Voy camino Soria versionat al Señor de los anillos

Via el bloc de Kike, he conegut esta versió de Camino Soria amb les aventures del Señor de los anillos. Molt ben realitzades les imatges amb el que canten...
M'he descollonat els comentaris que l'actor d'Smith de Matrix és l'elfo o que el bitxo raro aquell (que diu mi tesoro!) es pareix a Angel Cristo...
Camino Moria

La banda que ho toca es diu el reno renardo

Hem acabat les jornades amb èxit d'assistents

Cito el vídeo que crec que s'ha publicat més pronte sobre les jornades. Ho ha fet l'Héctor Milla. Gràcies mestre per la xerrada magistral i el taller!

Encetem el dia sent portada de Vilaweb

S'ha aconseguit que 44 blocs destaquin les jornades sobre el futur de la tele, que comencen avui mateix al IES Montsià. Els que s'han publicat, este, este, este i remata que avui mateix sortim a portada de Vilaweb. M'ha fet gràcia que a can Partal, han adornat l'article amb una imatge de Herois, la meva sèrie preferida, serà una senyal que avui tindré un gran dia?
Avui faig de xofer d'Héctor Milla, un prestigiós videoblogger. Este va ser el primer vídeo que vaig veure d'ell.

Literatura de carrers local

Mai s'havia escrit tant als blocs sobre els carrers d'Amposta com en l'últim mes. M'han agradat molt les entrades de Josep Vidal, Jordi Perales, Manel Zaera i lo Sapo roig.
Si algú te interés pels noms dels carrers feixistes he trovat un vídeo sobre els de Castelló.

La televisió es muda a internet

A la xarxa es poden veure tots els episodis de sèries actuals com 'Herois', films nous i vells, o fins i tot telenoticiaris del dia del Pròxim Orient. Actualment estic mirant els primers capítols de Jericho i Prision Break.

Llegir l'article de Vilaweb
Joost és un servei de televisió via internet de gran qualitat d'imatge, com hem dit algunes vegades. Doncs bé, ja comença a tenir competidors que funcionen d'una manera semblant, com VeohTV o Babelgum. Això a banda, cada vegada hi ha més iniciatives capaces de reproduir, a internet, vídeos, sèries, films o canals de televisió de qualsevol país amb una qualitat d'imatge que en molts casos s'acosta a la del televisor.

Canals de televisió de tot el món
Per a seguir canals de televisió d'ací i de tot el món en directe i des d'internet hi ha més d'una opció. VilaWeb TV mateix, a més del vídeo propi que ofereix cada dia, té un apartat, + TV, des d'on es poden seguir, en directe, una trentena de canals de televisió del país i del món. Zattoo, un servei gratuït que tot just acaba de començar, ofereix un programa per a veure canals com Tele 5 i Antena 3, però també de països com Polònia i Alemanya. [...]

Sèries i films preferits a qualsevol hora
Si no podeu veure la sèrie preferida per incompatibilitat horària, o voleu recuperar-ne una que ja no s'emet o, senzillament, voleu mirar la televisió quan us sembli, us seran útils pàgines com YendIt.com, TV-Links.co.uk, Sage6Fullero o FreeMoviesCinema.com. Aquestes pàgines ofereixen, a pantalla completa i sense haver-los de descarregar, les sèries que ara s'emeten per televisió ('Herois' o 'Lost'), sèries més antigues que van causar sensació ('Monty Python Flying Circus'), films de tota mena [...]
Llegir l'article de Vilaweb

Gràcies al Windows Vista molta gent es passa a Linux

He volgut esquematitzar molt l'entrada de Josep Sanchez: És el moment adequat pel Gnu/Linux?. Us aconsello que llegiu l'original.

Motius per que els usuaris finals es passen de windows a linux:

a) Windows Vista
* més ordinador
* restringir la reproducció de música no autoritzada.
* per arreglar problemes pot ser més incómode.
* virus, virus i més virus
* no està traduït al català.

b) Linux
* És el primer cop que es pot començar a pensar en una migració al Linux, sense masses problemes de configuració.
* no necessita tant ordinador
* segueix sent gratis
* El suport que dóna la comunitat Gnu/Linux és molt boi també de franc.
* Traduccions al català.

Així doncs, vist l’estat de tot plegat, què opines? Ha arribat el moment? La gallina ha dit que prou??
Llegir l'entrada completa

Nou bloc ebrenc, atictes.cat

Els amics d'Atictes acaben d'engegar el nou bloc: atictes.cat. Els Amics i amigues de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, que és una associació hereva d'Internautes d'Amposta de la que vaig ser soci fundador, acaben de treure nous continguts i nou disseny al estil dels populars blocs.
Aquesta entitat sense ànim de lucre, que este dissabte engega les jornades sobre la tele, no paren de créixer i s'han convertit, com diuen ells, en la xarxa social per compatir. Ànims!!!!

Bous, bous, bous i més bous

Festes majors d'Amposta ha estat d’11 tardes de bous, 9 correbous, entre 12 i 14 bous embolats i 3 bous capllaçats; a més, cal incloure els sis bous del concurs d’emboladors i la tarda del concurs de retalladors.
Llegint un bon comentari de Manel Zaera no he pogut deixar de comentar que m'han semblat les festes. Un any més sembla ser que pels que no mos agraden los bous a festes mos conviden a anar fora de vacances. Sembla ser que han intentat no fer cap activitat cultural que mogue moltes masses, ni macroconcert per joves, ni una obra de teatre a un lloc en bona sonoritat (al aire lliure no es pot disfrutar gens), ni cap cosa que alimente l'ànima i si l'han fet a un preu que no pot competir amb els bous.
Els actes taurins suposen una despesa de 80.000 euros de pressupost total de les festes.
Lo macroconcert lo van fer la setmana anterior a festes, suposo, perquè no eclipse cap bou embolat o similar. Crec molt bona iniciativa el concert gratuït de la Sénia d'Antònia Font.

Podeu recordar els actes de l'any passat que va ser capital cultural en lo vídeo d'aquí baix. És una llàstima que a festes d'este any ja s'han oblidat de quasi tot o lo que han fet no ha acabat de quallar, ja que tothom estava als bous.

S'engega la nova temporada del bloc

Pos bueno, ja sóc aquí. Hem estat de vacancetes. Hem desconnectat una mica de tot. Hem estat una mica al prepirineu, entre Berga i Solsona, i hem vist mitges festes majors d'Amposta. Estes vacances he desconnectat fins al punt d'estar avorrit d'estar per casa i en ganes de tornar a començar el ritmet. He jugat a escacs, mos hem banyat a la piscina, Marina ha aprés a nadar i a anar en bicicleta. Acabem de començar a la feina. La menuda encara no ha començat lo cole, pero ha començat a anar a la piscina a apendre a "nadar". La família està preparada per fer-se gran.
 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour