El vlocaire ebrenc de referència

Si hi ha a les Terres de l'Ebre un videobloc de referència, este és la Marfanta TV. Aquest canal de televisió virtual acaba de complir un any i mig i porta un centenar de vídeos a les seves esquenes publicats al YouTube (bastant més que un vídeo setmanal). El va crear amb només 6 mesos d'existència de la Marfanta, volent augmentar el nivell d'innovació dels seus articles i anticipant l'inevitable apogeo de vídeoblogging.
2006


Va comentar-me que no valia la pena intentar fer diners amb això i suposo que li deu satisfer que altra gent anem a remolc aprenent a fer les coses que fan els grans.

Darrera la videocàmara d'aquesta hemeroteca cinematogràfica sempre ha estat Gustau Moreno, el jove periodista que capitaneja el bloc més visitat de les nostres terres en diferència. Els seus vídeos han enregistrat durant 18 mesos l'actualitat al voltant de la ciutat de Tortosa. Amb la rigurositat d'un document d'actualitat o de denúncia, s'ha atrevit a fer unes pinzellades d'humor molt acertat i respectuós, que ens ha inspirat a tots molt i no hem dubtat en promocionar els seus millors clips de vídeo al nostre bloc.

Per altra banda, junt amb el projecte pare, la Marfanta, i altres tios (que no per això de menos qualitat) com l'Ebremedia, ha aconseguit fer algo bo i útil per les nostres vides. Ha creat tendències culturals connectant amb altres persones creatives fent grans projectes com l'Ebrebloc, l'Ebresfera o les Municipals 2007 a l’Ebre i m'atreviria a dir, sense coneixement de causa, que deu ser un dels artífex de l'expressió blocaires ebrencs amb la que els altres ens satisfà dir que hi formem part.
2007


De la mateixa forma que hi ha molta gent iniciada que confón google amb internet. Per descomptat, i ho he vist amb els meus propis ulls, hi ha gent a les nostres terres que es pensa que llegir blocs del territori és llegir la Marfanta.
L'altre dia em van parar pel barri i em van dir una frase que només podia estar escrita al meu bloc (que la meva xiqueta ha aprés a anar en bici este estiu) i me van dir: ho he vist a la Marfanta esta.
Acabo de marfantejar este article comentant que Gustau està participant de manera tangible a delinear i modelar el futur que habitarem i forma part dels productors de la realitat.
 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour