Xarrem? j e s u s @ a x c . c a t

Documental sobre blocs per Manuel Campo

He vist a Blog and Roll el documental sobre blocs dirigit per Manuel Campo Vidal

el capítol anterior d'aquest director sobre nous mitjans de comunicació i el paper de internet el podeu veure a "11m-14m: la revuelta de los móviles"

El capital riesgo duplica su inversión en las empresas de la web 2.0

La inversión de los grupos de capital riesgo en las empresas de la llamada web 2.0 (compañías cuya actividad está basada en los contenidos aportados por los usuarios) aumentó un 107% en todo el mundo en 2006, hasta superar los 844 millones de dólares (unos 634 millones de euros).
Continua llegint a cincodias.com

Puigcercós anuncia que la banda ancha llegará a 1.325 núcleos de población a final de año

El conseller de Governació, Joan Puigcercós, ha anunciado que antes de final de año 1.325 núcleos de población de Catalunya dispondrán de "banda ancha" de Internet gracias al impulso que supone para el mundo rural la nueva tecnología Wimax (transmisión inalámbrica de datos por microondas).

Continua llegint a la Vanguàrdia

M'estic fent adicte a Marfanta TV

És el segon vídeo que penjo de la Marfanta i si continua així continuaré promocionant-lo
El govern de Múrcia ha tornat a insistir aquests dies amb la necessitat d'executar el transvasament de l'Ebre, aprofitant que el riu baixa força més cabalós del que és habitual. [...] He preparat un pedagògic Mensaje al pueblo de Murcia, perquè els ciutadans d'aquesta regió i d'altres zones del llevant peninsular tinguin un contrapunt veraç a la propaganda dels seus governs, i puguin informar-se millor...
Més informació a la Marfanta

Ahir em vaig trobar al professor de 3r d'EGB

Vaig estudiar als Hermanos i ahir vaig trobar-me a don Enrique. No l'hagera conegut, perquè m'ho van dir, ell tampoc se'n podia recordar de mi. Un munt d'anys abans em vaig trobar al de sext, don Jose Luis, i em vaig presentar i se'n va recordar de mi. L'any passat a Mari Carmen (tercer) i també. Don Simeón (octau), que encara deu estar en actiu, me deu conèixer i don José María (sèptim) li vaig sonar bastant l'any passat. No res, volia fer un record als meus profes del que se'n dia allavons EGB i lamento no recordar els noms de la resta de professors. No se si és que tenim una edat, però este cole no existeix, los profes no es diuen en "don" i ni els cursos es diuen sext, octau i sèptim.

Estic a llistes però no vull ser regidor

L'altre dia li vaig comentar a un exalcalde que a Amposta mai he conegut un altre president a l'ajuntament a banda del que hi ha actualment. Al meu parer, crec que no s'hauria de deixar que el mateix partit polític repeteixi més de 8 o 12 anys, bàsicament per alternança de poder que crec que és una regla important no escrita al sistema democràtic. Aquesta legislatura he volgut posar tota la carn al rostidor i donar la cara per l'equip de Marta Cid:
  • Participant a la llista de les municipals 2007.
  • Posant el meu granet d'arena al programa sobre recerca i TIC.
  • Col·laborar al equip tant professional del web que acaba de sortir, participant en continguts lliures i amb espais com el Flickr, SlideShare o fent l'entrada a la Viquipèdia.
  • Obrint un bloc polític, per defensar-me d'acusacions anònimes, en el meu pas per la vida pública.
Suposo que seran més les meves participacions amb la Marta, dintre a la meva capacitat, però d'aquí a ser regidor crec que hi ha molt de camí a fer. Crec que la política és un tema molt més seriós del que està semblant actualment a la societat i l'han de fer a primera línia gent molt més preparada que jo, tot i que d'aquí a allà ja en parlarem... jeje
El motiu que m'ha donat força per estar al lloc on estic (impensable ara fa dos mesos) és veure que CiU a Amposta està demanant a crits una temporada a la oposició, ni que només sigue per higiene democràtica.

S'estrena el web de martacid.cat

Ahir va entrar en funcionament el lloc web martacid.cat, que ofereix informació sobre la candidata a l’alcaldia d’Amposta per EA-ERC i les propostes de la formació per les properes eleccions municipals. El web fa una aposta destacada per incorporar continguts lliures i xarxes socials com per exemple Flickr, YouTube o la Viquipèdia. Comenta Gustau "puc dir que està realment bé, a l'altura de les espectatives creades" i descata el vídeo de presentació. Aprofitant la vinantesa he creat el meu rotllo de blocs aquí a la dreta ------------>

CiU ebrenc al YouTube

No m'he pogut reprimir de perdre uns minuts, últimament vaig liadíssim i el que se n'acaba ressentint és el bloc, però es que Gustau ha penjat al YouTube un video que la he trobat d'un humor molt intel·ligent. Si heu anat seguint les publicitats de la gent del CiU de Tortosa amb molts d'anuncis sabreu del que parla.
Els militants i simpatitzant de CiU ens han pintat una imatge tan desastrosa de Tortosa, que ara és una temptació veure la candidatura de Ferran Bel com el comando espacial que ha de salvar no només la ciutat, sinó també el planeta. El que està clar és que s'està preparant una confrontació electoral de proporcions galàctiques...

La utopia de la edemocràcia

Avui i demà estic anant de congrés a Tarragona (Congreso Democracia Digital y Participación). El fil conductor ha sigut que la edemocràcia és impossible degut a la bretxa digital però és interessant tendir a esta situació.
Voldria destacar breument els meus preferits per si publiquen els documents pugues donar un cop d’ull. A la inauguració m’ha agradat l’alcalde de Lleida que ha comentat que feia xats periòdicament, del directiu de Telefònica de lo ben assessorats que esta en les noves tendències a la xarxa i de la Marta Continente dels serveis que donen.
A la primera taula m’han agradat molt Antoni Merino i Roc Fages de la preparació que tenen i lo interessant de les xerrades.
De la segona m’ha agradat la intervenció d’Amadeu i els serveis Tinet. La presentació i el projecte tant obert i lliure de Pedro Prieto no han deixat a ningú indiferent. Ha parlat de la participació ciutadana impossible seguint el conte de Peter Pan.
En la panxa plena mos han parlat que d’igual forma que les empreses publiquen a la xarxa tota la informació que pot ser interessant per l’accionista, harien de fer el govern. A les 16h, just abans d’agafar el tren de tornada ens han parlat de la tarja del CatCert que diu qui ets i el càrrec a internet, del dni electrònic que diu que ets però que hi ha un hàbit social de portar-ho damunt i els diferents serveis de La Caixa i la Diputació de Tarragona per internet.
Tot això en xerrades de 15 min. Que a vegades dona la sensació que no has aclarit res: pareix que fessis zapping. No te desperdici les xerrades pels passillos, saludar gent que fa temps que no veus i els contactes nous.
El més interessant, per la meva vessant cibercultora, ha sigut sense dubte el Roc Fages, que a banda de tenir coneguts comuns, ser blocaire, haver escrit per infonomia i treballar a LTC Project, ha parlat d’exemples molt interessants a la xarxa d’on les persones donen el valor als llocs. També vull destacar, en un apunt de Roc, la línia que està anat l’associació que vaig fundar i he estat president 6 anys (Internautes d’Amposta) i per animar a la nova junta que no estan fent molt més que be, que les organitzacions (empreses, entitats, etc) haurien d’esdevenir xarxes plurals que les ha anomenat organitzacions 2.0
Dmà més!

No es pot ser pare i tindre un bloc ?


Dilluns va ser el dia del pare. Ma filla (3 anys) me va regalar una manualitat txulíssima en la foto de la seua cara!!!!
El veritable regal va ser ahir que es va banyar ella sola al complert (+ o -). jejej
Pos bueno, ni que sigue en retràs, voldria felicitar els únics pares en bloc que coneixo: Emigdi i Artur. Que deu ser que en hi han pocs pares que tenen blocs?

Polítics ampostins i blocs

Llegeixo al bloc de Manel que el cap de llista d'ICV-EUA, Àngel Porres, ha obert el seu bloc. Li dono la benvinguda. Ens coneixem de vista pel poble, sembla que és una persona molt simpàtica i oberta, i fa pinta que aquesta opció política, aquesta vegada pot treure representació municipal. Ànims i sort!
Aquest bloc, junt amb al polític pioner ampostí amb aquest terreny, Antoni, que ja fa quasi un any que es va obrir el seu, i si el meu es pot contar com a tal, tenim el panorama polític d'esquerres ampostí identificat al mon dels blocs.
En canvi les dretes ampostines sembla ser que no els hi agrada això d'escriure blocs. Dedueixo que és degut a que infravaloren el poder de la opinió signada a la xarxa en el mon polític local o que no els hi agrada que els hi fessin comentaris (o no disposen de la preparació necessària, qüestió que descarto). En canvi per la blocosfera ampostina i al fòrum d'amposta.info hi ha moltes opinions de dretes anònimes. Des de la meva humil opinió encoratjo als companys de les dretes, o no, a obrir un bloc de cara a les municipals i xerrem de política (tot i que jo sóc el menys indicat).

El programa de cultura a un altre bloc


M'ha fet gràcia al bloc de l'Emigdi trobar per casualitat la redacció del programa de cultura i comunicació que vaig penjar la presentació. A l'Emidgi el vaig conèixer al dinar la trobada de Blocaires a Tortosa que estàvem sentats a prop. Comenta que està estructurat de la següent forma:
1.- Creació de l’Institut de la Cultura, la Comunicació, les Arts i el Patrimoni (ICAPP)
2.- L’Àrea de Cultura com a motor cultural municipal
3.- Crear la figura del dinamitzador cultural
4.- Creació del Centre d’Activitat Ciutadana (CAC)
5.- Impulsar la creació d’un Conservatori de Música
6.- Creació del Centre d’Interpretació de l’Ordre de l’Hospital i la Castellania d’Amposta
7.- Recuperació del patrimoni històric, com la vila romana o la torre de Sant Joan.
8.- Creació de l’Escola Municipal de Cultura
9.- Trasllat de l’Institut d’Estudis Comarcals (IEC) a l’Arxiu Històric Comarcal del Montsià.
10.- Cap a uns mitjans de comunicació plurals, transparents i professionalitzats: l’ICAPP com a garant
11.- Trasllat de la seu de l’emissora municipal a l’entorn urbà
12.- La Revista Amposta, un mitjà plural i participatiu
>> Continua llegint al seu bloc

Com es posa un disc dur IDE a un ordinador nou?

Els nous ordinadors utilitzen una tecnologia per posar els discs durs que es diu Serial ATA, en canvi disposo d'un disc dur IDE que necessito aprofitar. Necessito un cop de mà per saber quina és la millor solució. Així a simple vista se m'ocorreixen unes quantes:
  • posar una controladora a la ranura PCI de discos IDE (amb drivers per Vista)
  • convertir el disc a extern (USB 2.0) amb alguna carcassa
  • després he vist que hi han convertidors per connectar discs IDEs a S-ATA, el problema està que ja tinc els dos ports ocupats (un disc dur i un dvd). Tot i que les especificacions em diuen que puc tindre dos discos durs i un dvd, i veig que amb un disc dur i el dvd m'ocupa els dos ports.
Algú coneix un informàtic?

L'ordinador va de camí

Lo nou ordinador me'l envien per UPS i diuen que m'arribarà avui.
Pel web vaig veient per on va el paquet. Se veu que esta matinada ha arribat a Barcelona.

Progreso del paquete
Lugar Fecha Hora Local Descripción:
BARCELONA,
ES 16/03/2007 4:00 OUT FOR DELIVERY
LIMERICK,
IE 12/03/2007 17:09 ORIGIN SCAN
IE 13/03/2007 12:33 BILLING INFORMATION RECEIVED

Comentaris anònims i política

Estic una mica disgustat dels comentaris anònims que estic rebent al bloc. Sembla ser que la gent és molt valenta tirant la pedra i amagant la mà. Hi ha un cas similar al fòrum d'amposta.info on molta gent comenta sense signar. Es interessant la segona meitat de l'article del miquel àngel que parla d'això.
Seguint les paraules de Voltaire, no estic d'acord amb allò que dius, però defensaré amb la meva vida el teu dret a expressar-ho.
Per altra banda, estic molt content de com van les converses a la llista. Ni que siguin opinions contràries, s'han perdut els històrics missatges anònims, i dona un alt nivell de maduresa social ciutadana a la xarxa comparat en aquells principis tant primitius.

També he vist interessant, ni que no tingue molta relació, mirar esta notícia de TV3 sobre blogs i política. Hi ha un petit punt que parla dels blocs anònims que és un tema paregut portat a l'extrem i diu que son informacions, rumors i especulacions d'autoria anònima.

Vídeo de cimeraextra

Set municipis del Camp i l'Ebre instal·len internet sense fils amb xarxa Wimax

En el cas d'Amposta, on s'ha instal·lat una xarxa Wimax com a complement a l'anella de fibra òptica, Eurona gestiona un dels projectes del projecte Ciutat Digital, i ha dissenyat i posat en funcionament el servei. La cobertura de la xarxa Wimax d'Amposta inclou la pedania de Poble Nou del Delta, però també és possible connectar-se a internet sense fils a Deltebre. «Ara a Poble Nou podria instal·lar-se qualsevol empresa d'alta tecnologia», va afirmar el director de l'àrea de telecomunicació d'Eurona, Marco Guadalupi.
>> Continua llegint a la Marfanta

Cultura, arts i patrimoni

Per qui li interesse, penjo la presentació del capítol segon del programa d'esquerra per les municipals,
Per veure-ho a pantalla completa, ves aquí i fes clic a "full"
>> Més informació a les Municipals 2007 a l’Ebre

Mos hem comprat un ordinador

Mos acabem de comprar este ordenador per casa. Necessitavem un ordinador silenciós per substituir l'actual que hem te fregit l'escandol que fa i falla bastant. Acostuma a fer de servidor de fitxers i de descàrregues, pero necesitem que si t'assentes devant pugues fer-lo funcionar normalment.

El web d'esquerra encara no funciona

Comenten uns i altres que el web martacid.cat s'ha anunciat a un díptic i no està funcionant. Pel que m'ha paregut no estarà funcionant en menos de 10 dies. Considero un error haver-ho imprès ja que crea falses expectatives. M'assembla que tindré la oportunitat per participar en el web i ja us ho anunciaré quan aparegui.

No m'agrada la estàtua del bou

Pot ser el problema que tenim, m'ho va comentar m., és que els seguidors dels bous criden més fort. Tal com comenta l'Àngels, a mi tampoc m'agrada la rotonda que han posat adornada en un bou gegant.
Això de la rotonda taurina ja ho van intentar fer fa més de 2 anys i sembla ser que no els va acabar de convèncer, jo mateix vaig opinar denunciant-ho a la xarxa. Un símbol impactant com aquest, tindria sentit amb la època del transvasament o per la defensa del patrimoni natural del Delta o fins i tot pel canvi climàtic. Al fòrum s'hi diu de tot. Més informació del monument.

Díptic per fer d'Amposta una ciutat educadora

S'han repartit per les bústies d'Amposta el díptic que presenta esquemàticament el programa d'esquerra sobre formació, recerca i noves tecnologies. Si no l'heu rebut ho podeu veure aquí baix.
Per veure-ho a pantalla completa, ves aquí i fes clic a "full"

Fosch és enginyer tècnic

He vist que dins d'un cicle de conferències el nostre regidor fa una xerrada sobre la incorporació tecnològica als nostres usos i costums.

Lo que més m'ha sobtat és que Francesc Fosch és enginyer tècnic informàtic. Com que veig que a la plana de la regidoria no en fa constància, suposo que és una novetat recent, que voldria aprofitar per felicitar-lo pel nou títol educatiu aconseguit.

Divendres fan el sopar del 6è aniversari gratis d'Atictes

L'associació d'Amics i Amigues de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de les Terres de l'Ebre (ATICTES) presentem, dins el marc del cicle de conferències 2007, la conferència:

"Els teus documents personals i aplicacions, disponibles allà on vagis", a càrrec de David Comuñas, administrador de sistemes informàtics.

A més, en motiu de la celebració del 6è aniversari de l'associació (des del projecte incial d'amposta xarxa ciutadana fins arribar a ATICTES), s'organitza un sopar gratuït per a totes les persones qui hi participin. La inscripció al sopar pot fer-se fins el 7 de març a nitsatic@gmail.com

La xerrada tindrà lloc el divendres 9 a les 21.30 al Casal d'Amposta i el sopar a les 20 hores.

Contingut de la conferència:

La millora de la qualitat de servei en les infraestructures de comunicació de banda ampla juntament amb la seva universalització fa
que l'usuari d'aplicacions informàtiques disposi de nous entorns de treball que li faciliten la mobilitat. Cada cop ens trobem amb més
freqüència en situacions en les que ni la ubicació ni l'entorn de treball de l'usuari són fixes. Aquest fet genera la necessitat de
disposar d'un entorn de treball adaptat a les nostres necessitats i que sigui accessible a través de la xarxa des de qualsevol lloc. Com a resposta a aquestes necessitats sorgeixen els sistemes operatius i
aplicacions basades en web (EyeOS, YouOS, ThinkFree, Yahoo widgets, Google applications, etc.). Paral·lelament cada cop es van estenen més les tecnologies orientades al desenvolupament d'aplicacions portables que ens permeten portar tot el nostre entorn de treball en dispositius tipus llapis USB o PDA (Portable Application Suite, etc).

En aquesta xerrada es farà un repàs a les tendències i productes que ens poden ajudar a millorar la nostra mobilitat.
Més informació a www.atic2.cat

Nou portal de ciutadania i/o participaciò

Este dissabte pel matí fan la II Trobada d'Entitats d'Amposta. Sembla ser que un tema central serà un dels portals de ciutadania i participaciò que s'ha fet dins del projecte Ciutat Digital.

Inicialment vaig tindre la sort de participar i era un context molt creatiu.
Em dona la sensació que la porten (d'esquerra a dreta):
* Bonet, empresari d'internet (Best, aparentment sense web). Director del projecte.
* Torta, consultoria i serveis d'internet (Insertnet). Se li coneixen molts webs com ara el fòrum d'amposta.info que té molta participació.
* Giralt, consultor tecnològic (Innovad, aparentment sense web). Ve cada setmana de 300 km.

És un projecte que he vist com es dissenyava des del principi i que va tindre una presentació a fires una mica atrotinada. Es veu que els hi va fallar alguna cosa del servidor i ho van fer amb unes maquetes en dos portàtils. Finalment 10 de març es presenta al Casal per les associacions.

Descobreixo una nova revista

Avui he trobat un exemplar gratuït de la nova revista "A pols", anant a fullejar-la també he trobat la notícia amb la foto, nom, etc... m'ha fet gràcia...
 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour