La utopia de la edemocràcia

Avui i demà estic anant de congrés a Tarragona (Congreso Democracia Digital y Participación). El fil conductor ha sigut que la edemocràcia és impossible degut a la bretxa digital però és interessant tendir a esta situació.
Voldria destacar breument els meus preferits per si publiquen els documents pugues donar un cop d’ull. A la inauguració m’ha agradat l’alcalde de Lleida que ha comentat que feia xats periòdicament, del directiu de Telefònica de lo ben assessorats que esta en les noves tendències a la xarxa i de la Marta Continente dels serveis que donen.
A la primera taula m’han agradat molt Antoni Merino i Roc Fages de la preparació que tenen i lo interessant de les xerrades.
De la segona m’ha agradat la intervenció d’Amadeu i els serveis Tinet. La presentació i el projecte tant obert i lliure de Pedro Prieto no han deixat a ningú indiferent. Ha parlat de la participació ciutadana impossible seguint el conte de Peter Pan.
En la panxa plena mos han parlat que d’igual forma que les empreses publiquen a la xarxa tota la informació que pot ser interessant per l’accionista, harien de fer el govern. A les 16h, just abans d’agafar el tren de tornada ens han parlat de la tarja del CatCert que diu qui ets i el càrrec a internet, del dni electrònic que diu que ets però que hi ha un hàbit social de portar-ho damunt i els diferents serveis de La Caixa i la Diputació de Tarragona per internet.
Tot això en xerrades de 15 min. Que a vegades dona la sensació que no has aclarit res: pareix que fessis zapping. No te desperdici les xerrades pels passillos, saludar gent que fa temps que no veus i els contactes nous.
El més interessant, per la meva vessant cibercultora, ha sigut sense dubte el Roc Fages, que a banda de tenir coneguts comuns, ser blocaire, haver escrit per infonomia i treballar a LTC Project, ha parlat d’exemples molt interessants a la xarxa d’on les persones donen el valor als llocs. També vull destacar, en un apunt de Roc, la línia que està anat l’associació que vaig fundar i he estat president 6 anys (Internautes d’Amposta) i per animar a la nova junta que no estan fent molt més que be, que les organitzacions (empreses, entitats, etc) haurien d’esdevenir xarxes plurals que les ha anomenat organitzacions 2.0
Dmà més!
 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour