El programa "Viure Catalunya" va fer un capítol sobre Amposta

Via edu3.cat he descobert aquest capítol del programa "Viure Catalunya" sobre Amposta. Fes clic aquí per veure el capítol per internet (9 min.)
La ciutat és famosa per l'arròs, la música i pel pont penjat sobre l'Ebre.
El recorregut comença pels carrers antics de la ciutat, vora el riu Ebre, per on antigament es feia el transport de mercaderies cap al nord. La construcció del pont penjat, l'any 1920, va millorar les comunicacions per carretera. El pont té dues pilastres de pedra, en forma d'arc de triomf, i una estructura metàl·lica sostinguda per cables.
La presentadora del programa, Griselda Guiteras, també visita la Cambra Arrossera d'Amposta, que recull l'arròs dels arrossaires del Montsià.
Els valencians que van venir a la zona a conrear l'arròs hi van portar també la música. A Amposta hi ha dues bandes: la Unió Filharmònica i la Lira Ampostina, de la qual en veurem un assaig.
L'itinerari continua per l'avinguda de la Ràpita, on es troben la majoria dels edificis modernistes de la ciutat, i finalitza al Club Nàutic d'Amposta, on s'entrenen els integrants de l'equip de rem olímpic.

2 comentarios:

  1. Kernel ha dit...:

    He pegat una mirada al programa este.
    Està molt bé, pero hi ha dos coses que hem criden l'atenció.
    -Quan diuen "ara vorem les 2 cases modernistes de l'Av. de la Ràpita".
    Referint-se a la casa de Balart i la de dalt de "RAïms". Sí que són les més ben conservades, pero se dixen. Lo sindicat, que té la seua importància i no surt mai. La casa de Morales , i la que hi ha al rest. "La tratoria".


    -Una altra cosa. Me dona ràbia quan els de per aquí surten a la tele i fiquen accent de barceloní. Per que ho fan això ? se'n donen vergonya del nostre parlar. És un tret identitari que hem de mostrar com a fet distinctiu, del que no tenim que amagar-mos.

  1. jesus ha dit...:

    Tots dos comentaris molt acertats

 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour