Escriptors que coneixo parlen del nostre territori a tres llibres acabats de fer

L'altra cara de Sant Jordi, i aquest any és la primera vegada que em passa, que per unes coses o unes altres, coneixo a la majoria dels autors de tres llibres que han sortit recentment. Els dos primers són de dos conjunts d'autors i el tercer en solitari. Els tres tenen en comú que parlen sobre el territori, i els he volgut fer aquest petit homenatge.

· El primer és Amposta. Pretén donar una visió actualitzada de la ciutat d’Amposta i de la seva gent. Vaig conèixer a l'EbreBloc al coordinador Emigdi Subirats, recentment he conegut a Rafel Duran i de fa més temps a Àlex Ramos (la seua dona també està implicada). Més informació del llibre al bloc del coordinador [El llibre i Presentació] o a la editorial de Benicarló Onada Edicions.

· L'altre és El Republicanisme a les Terres de l'Ebre, que neix arran de l'exposició del mateix nom, que ha estat itinerant per tot el territori ebrenc des del febrer de l'any 2005. D'este coneixo uns quants autors. De fa temps a Joan Vidal i recentment a Pere Ferré i Sus Martí. Es va presentar a Amposta divendres passat. Editat per la Fundació Irla.

· El tercer és La colonització del Delta de l'Ebre d'un sol autor que hem compartit projectes i amb el que treballo, Marc Ferreres, guanyador del premi d'assaig del XII Premis Literaris Terra de Fang (2006) de Deltebre. Li ha costat vora 7 anys i és en una recerca històrica sobre el procés de poblament del Delta de l'Ebre. Més informació a la entrada "Un homenatge al nostre passat" del bloc de l'autor.
Ara ja, si qualsevol dels autors no s'avança i em vol fer un detall, a partir de demà sortiré a comprar-los i perseguiré als autors perquè em fassen una dedicatòria.
 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour