Videorecordatori de la mama

La nit abans de morir la mama, va dormir agafada de la meua ma, ritual que compartia a l'hospital, nit si, nit no, amb ma germana. Avui dilluns fa tres anys que se va morir. És el primer any que ho recordo amb calma i amb enyorança en positiu.


Fa unes setmanes vaig publicar un vídeo de l'instant del transit de la vida a la mort que li dedico a ma mare. Comparant el treball de fa dos anys, ara hi ha més record que rencor, per això dic que s'ha perdut la “n”. El temps i el recolzament de la família m'ha anat curant i posant al lloc.

Al final del vídeo li vaig voler fer un petit vers, tot i no tenir experiència, amb metàfores de conceptes que em recorden a ella i ara he volgut explicar.

Els tresors són mas filles, és que pocs mesos després vam tenir a ma filla la menuda i gràcies a ella, ho vaig poder passar millor, dintre el que cap.

A les pel·lícules, es fa molt que et passa la vida per davant quan et morts... i he posat 80 vídeos dels últims tres anys al videobloc.

La nit de l'enterro li vaig comentar a Marina, la única filla que tenia, al balcó de casa, que la iaia Tere ara era aquella estrella tant brillant, cosa que mos ha anat recordant cada vegada que hem anat en cotxe per la nit: Mira la iaia! És aquella!

Bueno tot plegat, volia ser un matxambrat d'idees, d'una situació molt intensa, per fer un treball amb grans influències televisives, per dedicar-li a la meua mama, però prou encobert per passar desapercebut.

Mai oblidarem el teu somriure


4 comentarios:

  1. Unknown ha dit...:

    Ànims.

  1. Jesús M. Tibau ha dit...:

    saps transmetre emocions, paio. Una abraçada.

  1. jesus ha dit...:

    Gràcies Manel, ara tinc la prou calma per explicar-ho
    Gràcies Jesús, saps que lo teu comentari en termes creatius, m'importa moltíssim i gràcies si t'he embolicat posant un vers teu

  1. Anònim ha dit...:

    Sincer i tendre. M'ha semblat molt, molt bonic.

 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour