La cara i la creu dels 10 guanyadors dels Premis Blocs Catalunya vistos des de les Terres de l'Ebre #fb

La segona edició dels Premis Blocs Catalunya s'ha celebrat aquest divendres, de 600 blocs han acabat donant 10 premis, dels quals dos són de les Terres de l'Ebre:
La creu de l'esdeveniment, al meu humil punt de vista, és que el jurat premiés al Millor Format Audiovisual al Primer Moblog per a UMTS, de Laureà Folch que escriu molt be sobre el format audiovisual i remescla el seu bloc amb vídeos fets per altres.
Creia que aquest premi era per fotoblocaires, podcasters i videoblocaires, que sent finalistes de les meues terres haguera preferit que guanyessen Jaume Llambrich o Pau Itarte, més que per teòrics sobre el tema que incrusten vídeos molt interessants trobats al youtube.


Llevat d'aquest comentari dirigit únicament al jurat, voldria aprofitar per felicitar als guanyadors i a l'organització d'aquest esdeveniment tant important que potència els blocs en la nostra llengua.
Vaig seguir-ho és vídeo en directe i va estar tot magnífic.
Enhorabona i continueu així!!!

9 comentarios:

  1. Trina Milan ha dit...:

    Jesus,
    un plaer que hi fossis, iolt benvingudes les critiques I els encerts, ens serveixen per a creixer,.
    Una abraçada

  1. jesus ha dit...:

    Gràcies per les paraules amables.

    M'ha fet una mica de "cosa" que la presidenta de l'organització i membre del jurat deixe un comentari tant ràpid.

    Espero que no vos ho preguesseu malament...

    ... o pot ser hauria de contar hasta deu abans de publicar segons què.

  1. Jacme ha dit...:

    jesús, estic amb tu al 100%, tant pel que fa a la cara com la creu. Se m'ha fet molt estrany que acaben premiant el que han acabat premiant a la categoria de formats audiovisuals, però molt estrnay, sobretot si pensem en el que costa en temps i esfoç personal tirar endavant un videobloc com el teu.

    Per a mi el guanyador moral de la categoria has estat tu, diga el que diga el jurat, així que felicitats pel teu videobloc, i endavant!!!!

  1. Maria ha dit...:

    Jesús, jo no comparteixo els teus comentaris per vàries qüestions. M'explico:

    Respecte el bloc guanyador, és un referent per a molts, per conèixer l'actualitat audiovisual. L'autor explica d'una forma clara i directe aquells temes que el preocupen, sempre relacionats amb el món audiovisual. Personalment m'agrada força i el segueixo a diari. Tampoc he vist que a les bases dels premis hi poses que el contingut audiovisual havia de ser de producció pròpia.

    Respecte els blocs que comentes, tot i la qualitat que tenen, penso que queden descartats per si sols. El primer, "el basar de les espècies" no s'actualitzava des del 18 de setembre.... Respecte el segon, pitjor encara, no s'actualitza des del mes de juny.

    Des del meu humil punt de vista penso que cadascú triaria el seu bloc guanyador, per diversos motius: per afinitat, per proximitat, per continguts, etc etc etc, i que si en fóssim 30, tindríem 30 criteris diferents, per això existeix un jurat que ha de seleccionar el que creu que s'ho mereix, i que cal que respectem.

    Si ara féssim una enquesta a un grup de gent dispar, segur que tindríem valoracions dispars.

    Bé, és només la meva reflexió. No caiguem en el parany fàcil de sempre de criticar les decisions dels demés.

    Per acabar, també voldria felicitar a STIC.cat per la seva tasca.

  1. Jacme ha dit...:

    tos podem opinar lliurement, això queda fora de dubte, i el jesús en cap moment ha dubtat de la qualitat del bloc premiat, fixa't en el seu apunt, maria

    amb tot, segons la meua opinió, una categoria que premia els blocs "audiovisuals", des del meu punt de vista, hauria de premiar un bloc de producció audiovisual pròpia, catalana. A la catosfera hi ha molts més blocs dels que van sortir finalistes de la categoria, hi ha videoblocs i podcasts i fotoblocs molt interessants, i crec que el valor afegit d'estes produccions té molt més sentit que no un bloc que recull i opina, encara que aquells s'actualitzen de tant en tant.

    o és que el més important en un bloc és la data d'actualització i no pas els continguts (jo sóc l'autor del basar)? si el que compta és fer un recull, amb poc valor creatiu propi, és relativament fàcil actualitzar a diari. I, a nivell personal, no crec que una actualització del setembre puga donar per mort un bloc o un podcast o un videobloc

    i que conste que en cap moment poso en dubte la qualitat del bloc premiat, sinó l'adeqüació al que jo crec que són formats audiovisuals que, evidentment, no és el mateix que penses tu i el jurat

  1. jesus ha dit...:

    Benvolguda Maria,

    trobo una mica fort que es valore un producte cultural per la freqüència de creació, per exemple Tarantino és més dolent perquè del 97 al 03 no va fer cap peli...
    Però evidentment hagueren pogut deixar el premi desert.

    Poso un exemple del que veig que no és per donar premis.

    L'última entrada que va fer abans del premi està calcada al 90% d'aquest enllaç. Que és una notícia de 20minutos passada pel google translate, retallant paràgrafs i canviant l'ordre d'un únic paràgraf.

    Una cosa pareguda ha fet amb des que es va apuntar al premisblocs amb


    20minutos: 2012: La campanya més gran de promoció que mai s'ha fet a la TV
    Mangas verdes: És el president Obama un robot?
    Expansion: El futur de la TV passa per Internet
    ecuaderno: Alfabetització digital...
    anunci de tv3: Estrenes exclusives per Internet a TV3
    mashable: Google prepara una nova versió del seu motor de cerca
    google: Google aposta per la compressió de vídeo

  1. jesus ha dit...:

    Deixo un exemple, del darrer article publicat al bloc just abans de guanyar el premi, comparat amb la notícia original, passada pel google translate

  1. jesus ha dit...:

    Per la xarxa, sembla que ningú ha parlat al seu bloc sobre weblog.capside.net.

    Només hi han tres blocs a la xarxa que l'enllacen: poliblocs, marcvidal i saulgordillo.

    Evidentment, a banda que ningú mai l'ha enllaçat, ni tant sol apareix al ranking l'alianzo.

  1. jesus ha dit...:

    Avui m'ha trucat lo senyor Laureà Folch. M'ha dit que li fa molt de goig lo premi, ja que és lo primer que li donen.
    M'ha paregut entendre que va ser pioner amb podcasting des del mòbil i que ara està en un baix moment creatiu. M'ha semblat entendre que la badada del jurat li compensa per les vegades que no l'han premiat.

    Per altra banda li he intentat explicar que no era res personal, ja que no el coneixo de res. Des d'aquí li demano disculpes públicament, ja que pobre home, no ha fet res per trobar-se aquí al mig.

    També li he intentat explicar que total ho he escrit als comentaris d'un bloc d'un noi de poble que ben just rep 20 visites diàries i que d'elles ben just 4 llegeixin els comentaris, i si molt t'encantes la mitat seran parents meus.

    Sento com ha anat la història i espero que en properes edicions es pugue reencaminar per que encara pugui sortir millor aquest esdeveniment, que personalment havia invertit bastantes energies. Si no guanyava volia aliar-me amb el mega-crac que guanyessa per fer projectes multimèdia dels que acostumo a esta embolicat. La gran decepció va ser quan vaig veure que aquell bloc no em despertava res.

    Jo de gran vull ser com Laureà, millor rebre les condecoracions tard que els homenatges pòstums.

 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour