Dissabte es fa una trobada organitzativa Guifi.net a les Terres de l’Ebre, per fer espais wifi des del teixit social



Entrevisto a Juane Puig, l'encarregat del projecte Xarxa Àrea Local Els Muntells (XALEM), que ens parla sobre la trobada, d'aquest proper dissabte 10 d’octubre, per fer una presentació dels integrants de projectes Guifi a les Terres de l'Ebre per decidir com s'organitzen i la posada en comú dels projectes en ment.


Sobre la trobada de dissabte?
La trobada, tal com expliquem, és oberta a tothom i el principal objectiu és el de definir "qui fa què" així que, més que anar a explicar coses en detall, el que demanarem als assistents és en quins aspectes creuen que poden involucrar-se i a quin nivell.
A molts llocs on aquest tipus de col·lectiu està funcionant, ho fa mitjançant voluntariat i a d'altres amb contractació d'empreses amb fons públics o privats, o sigue que en funció de l'implicació de la gent es pot veure quins models seguiriem.
Un altre dels punts de la trobada serà posar en comú els projectes, veure a quins es pot mirar de desencallar de forma ràpida i a quins els podem treure el suc des del punt de vista pedagògic.



Sobre Guifi.net en general?
"La Xarxa Oberta de debò" és la frase que a mi personalment més m'agrada i que defineix a la perfecció aquesta Fundació que va néixer fa uns 5 anys a la localitat de Gurb on, si no recordo malament, uns granjers necessitaven estar connectats amb la seva granja per supervisar la seva productivitat.
Quan un aconsegueix un cas d'èxit pot (1) meravellar-se i gaudir-ne, (2) explicar-ho per meravellar el demés, (3) documentar-ho per qui vulgui seguir els seus passos o (4) donar eines als demés per a no solament garantitzar-los un èxit sinó que tots aquest èxits junts facin més que la suma de totes les seves parts.
I la Fundació Guifi.net aconsegueix arribar fins al 4rt. punt

Qui promou la trobada?
El dia 4 de setembre rebo un correu d'Agustí Castellà que proposava, a mí i a uns quants més que va trobar navegant per la web de www.guifi.net, d'unificar-mos a nivell de les Terres de l'Ebre. I xerrant amb uns i altres vam veure que teniem projectes locals que no havien madurat per falta de coneixements tècnics, legals, administratius, etc.
De manera que vam veure que si juntàvem esforços podriem no només donar la possibilitat a portar-los a cap sinó incentivar-ne de nous. Llavors va ser quan el mateix Agustí va proposar de fer una trobada a l'Ajuntament, on ens deixaven una sala.

Més informació
 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour