EA-ERC d'Amposta proposa que l'Ajuntament lideri l'ampliació de l'oferta educativa i aposta per traslladar quatre centres.

Nota de premsa Continua llegint!

El grup municipal d'EA-ERC a Amposta aposta perquè l'Ajuntament lideri, durant la pròxima legislatura, l'ampliació de l'oferta formativa paral·lela a l'ensenyament primari i secundari, i treballi en el trasllat de les instal·lacions de quatre centres que veurien limitat el seu creixement per raons d'espai, com és el cas de l'Escola de Capacitatció Agrària, l'Escola Oficial d'Idiomes, l'Escola d'Adults i l'ESARDI. Els republicans, que han presentat avui el seu programa educatiu i de noves tecnologies, consideren que el consistori ha d'actuar com a agent educatiu
L'alcaldable republicana i exconsellera d'Educació durant l'anterior Govern de la Generalitat, Marta Cid, ha argumentat que, tot i disposar dels 'instruments' i equipaments mínims per fer-ho, l'Ajuntament d'Amposta encara no treballa en la línia en favor de 'prioritzar les inversions en educació, en la línia de les recomanacions de la Carta de Ciutats Educadores, que entén la ciutat com un 'agent educatiu permanent, plural i polièdric'. Després de comprometre's, en el cas de governar la ciutat després de les eleccions, a incloure la ciutat dintre d'aquest club (que, segons Cid, atorgaria a Amposta un reconeixement internacional i la possibilitat d'intercanviar experiències), la candidata ha apostat també per la creació d'un espai 'transversal' que millori la gestió de l'àrea educativa i la contractació d'un tècnic que es dediqui específicament a impulsar projectes a la ciutat.

Marta Cid ha estat acompanyada de Rosmary Centelles, llicenciada en Ciències Químiques i professora a l’IES Montsià de Tecnologia, que ha participat en la redacció del programa d'educació. Cid ha fet una anàlisi dels recursos i centres existents tot assegurant que, malgrat ser algunes d'aquestes instal·lacions de nova creació, 'no estan ben ubicades ni aprofitades'. Seria el cas, segons ha concretat, de l'Escola de Capacitació Agrària, l'Escola Oficial d'Idiomes, l'Escola d'Adults i l'Escola d'Art i Disseny (ESARDI). La solució, segons ha precisat, passaria per dotar aquests centres de nous equipaments preparats i dimensionats segons les seves necessitats de creixement fent-los 'més accessibles' i incrementant la seva oferta educativa. Especialment, ha posat èmfasi en el cas de l'Escola de Capacitació Agrària, 'que està desaprofitada', i que segons la candidata s'ha de convertir en un centre 'referent en recerca i innovació'. En aquest àmbit, el paper de l'Ajuntament, ha assegurat Cid, s'hauria de dirigir cap a 'potenciar l'oferta formativa' i 'millorar l'emplaçament' per facilitar el seu creixement.

El paper d'aquest centre, ha indicat, passa per abordar la formació en la 'transformació agroalimentària', el 'màrqueting', la modernització de les estructures agràries i la creació d'empreses. Com a centre de recerca, ha assegurat, podria convertir-se en un instrument que podria aportar sortides a crisis com l'actual dels sectors dels cítrics. 'No podem continuar oferint cicles que no tenen matriculats podent-ne fer d'altres', ha afirmat.

La candidata republicana s'ha referit també a la necessitat de traslladar l'Escola Oficial d'Idiomes, situada ara provisionalment a les instal•lacions de l'IES Berenguer IV, i que requeriria un nou espai pel seu actual 'potencial de matrícules' i la possibilitat de donar servei a 'empreses i altres sectors'. També l'Escola d’Art i Disseny (ESARDI), segons ha considerat Cid, necessita una ampliació de les instal•lacions per 'millorar i incrementar l'oferta formativa' davant l'amenaça de 'col·lapse' i apostar per la seva interrelació amb altres centres de l'entorn. Una situació similar viuria l'Escola d'Adults, que segons l'alcaldable, disposa d'unes instal•lacions que 'no són dignes' i impossibiliten el desplegament dels seus projectes educatius.

Cid també s'ha compromès a impulsar la construcció del Centre de Tecnificació Esportiva amb voluntat de 'liderar' el projecte per convertir-lo en un 'referent' del país en el seu camp i, fins i tot, aprofitant-lo com a element de dinamització cultural i turística o de R+D+I.

Impulsar les noves tecnologies

L'aposta global de Cid en el camp educatiu es complementa amb l'impuls del Pla d'Entorn, el Pla Català Esport a l'Escola als CEIP i IES del municipi; la dinamització del Consell Escolar Municipal per convertir-lo en un 'òrgan de participació'; així com la millora en les infraestructures, amb l'impuls de la construcció del tercer institut que integri de forma avançada les noves tecnologies de la informació i la comunicació. La candidata també proposa crear una nova llar d'infants durant la legislatura mitjançant conveni amb Educació.

Dins del mateix àmbit, ERC ha inclòs les propostes en matèria de noves tecnologies. Segons ha destacat l'enginyer tècnic i membre de la llista, Jesús Ferré, que ha participat en la redacció d’aquesta part del programa, l'aposta dels republicans en aquest camp passa per estendre l'alfabetització digital als sectors més vulnerables, crear una borsa de treball a Internet i promoure la formació continuada en noves tecnologies.

Ferré també ha apuntat la voluntat dels republicans per incorporar les noves tecnologies als processos productius de les empreses per fer-les 'més competitives', promoure la implantació de xarxes sense fils i l'ús del programari lliure, així com introduir Internet de segona generació al món del comerç.
 
jesus ferre © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Distubed Tour